Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βυθίστηκαν πυρηνικοί πύραυλοι με το Moskva; Τι φοβούνται οι ειδικοί για τη ρωσική ναυαρχίδα του Putin

Βυθίστηκαν πυρηνικοί πύραυλοι με το Moskva; Τι φοβούνται οι ειδικοί για τη ρωσική ναυαρχίδα του Putin
Η ναυαρχίδα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία βυθίστηκε χθες μετά από έκρηξη στο πλοίο, ενδέχεται να μετέφερε πυρηνικές κεφαλές
Φόβοι εμπειρογνωμόνων, ειδικών αναλυτών αναφέρουν ότι πυρηνικοί πύραυλοι βυθίστηκαν με τη ναυαρχίδα του Putin, Moskva.
Η ναυαρχίδα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία βυθίστηκε χθες μετά από έκρηξη στο πλοίο, ενδέχεται να μετέφερε πυρηνικές κεφαλές.
Η Ρωσία παραδέχθηκε ότι το πλοίο βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά και έκρηξη στο πλοίο, αλλά δεν είπε τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Οι φόβοι των ειδικών

Υπάρχουν τώρα φόβοι ότι το Moskva θα μπορούσε να έχει πάρει δύο πυρηνικές κεφαλές στα βάθη της θάλασσας σε αυτό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα περιστατικό «σπασμένου βέλους» – αμερικανική στρατιωτική αργκό για ένα ατύχημα που αφορά πυρηνικά όπλα.
Ο Mykhailo Samus, διευθυντής μιας στρατιωτικής δεξαμενής σκέψης με έδρα το Λβιβ, ο Andriy Klymenko, εκδότης της Black Sea News, και η ουκρανική εφημερίδα Defence Express προειδοποίησαν σήμερα ότι το Moskva σχεδιάστηκε για να μεταφέρει πολεμικές κεφαλές που θα μπορούσαν να χωρέσουν στη μύτη των υπερηχητικών πυραύλων P-1000 – σχεδιασμένων να καταστρέφουν αμερικανικά αεροπλανοφόρα.
«Επί του Moskva θα μπορούσαν να υπάρχουν πυρηνικές κεφαλές – δύο μονάδες», δήλωσε ο Samus, ενώ ο Klymenko κάλεσε άλλα κράτη της Μαύρης Θάλασσας – την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία και τη Βουλγαρία – να επιμείνουν σε εξηγήσεις. «Πού βρίσκονται αυτές οι κεφαλές; Πού ήταν όταν εξερράγησαν τα πυρομαχικά», ρώτησε.
Εν τω μεταξύ, η Defence Express δήλωσε ότι «πήρε συνέντευξη από εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών και αξιωματικών του ναυτικού, οι οποίοι ομόφωνα και ανεξάρτητα έδωσαν την ακόλουθη απάντηση – υπάρχει πραγματική πιθανότητα η πληγείσα ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας να είχε πυρηνικά πυρομαχικά επί του σκάφους».

Αγνοείται η τύχη των 446 μελών του πληρώματος

Οι εικασίες για πυρηνική καταστροφή αναζωπυρώθηκαν, καθώς παρέμεναν ερωτήματα σχετικά με το 510μελές πλήρωμα του Moskva, το οποίο αγνοείται από τότε που χτυπήθηκε το πλοίο, ενώ φήμες κάνουν λόγο για εκατοντάδες μέλη του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους κατά την έκρηξη στο πλοίο.
Μέχρι στιγμής, μόνο περίπου 50 από το πλήρωμα έχουν καταγραφεί – έχοντας παραληφθεί από τουρκικό πλοίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης