Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πρώτος με 54% ο Macron στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών

Γαλλία: Πρώτος με 54% ο Macron στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών
Στο 27% αναμένεται να διαμορφωθεί το ποσοστό της αποχής
Σχετικά Άρθρα

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί ο Emmanuel Macron έναντι της Marine Le Pen ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία στις 24 Απριλίου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του BVA για τα RTL και ORANGE που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου, o Macron προηγείται με 54% έναντι 46% της Marine Le Pen.
Βάσει της μέτρησης, η αποχή αναμένεται να φτάσει στο 27%.
Ρυθμιστής του εκλογικού αποτελέσματος εμφανίζεται ο Jean Luc Melenchon, στους ψηφοφόρους του οποίου στοχεύουν τόσο ο Emmanuel Macron όσο και η Marine Le Pen.
Πάντως, ο Macron επιχειρεί να προσεταιριστεί και τους ψηφοφόρους των Οικολόγων, ενώ η Le Pen καλεί τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να συσσωρευτούν πίσω από την υποψηφιότητα της για να διώξουν, όπως λέει, το μπλοκ του ελιτισμού της Γαλλίας.
121.png
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odaxa που διενεργήθηκε στις 14 με 15 Απριλίου, o Macron παραμένει και πάλι πρώτος με ελαφρά μειωμένη τη διαφορά του με τη Le Pen.
Συγκεκριμένα, λαμβάνει το 53% των ψήφων.
543333454353535353.png
Στήριξη από Sarkozy, Hollande

Την υποψηφιότητα Macron έχουν ανακοινώσει ότι θα στηρίξουν οι πρώην πρόεδροι Francois Hollande και Nikolas Sarkozy, ενώ έμμεση στήριξη έχει προσφέρει και ο αριστερός Jean Luc Melenchon (έλαβε το 22% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών), ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν την Marine Le Pen στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.
Στην κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων του Melenchon έχει στραφεί και η Le Pen, η οποία τους κάλεσε να την ψηφίσουν στο β’ γύρο των εκλογών προκειμένου να νικήσουν τον «ελιτισμό» στη Γαλλία.
«Το λαϊκό μπλοκ θα αντιπαρατεθεί με το ελιτιστικό μπλοκ» ανέφερε χαρακτηριστικά η Le Pen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης