Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Σκληρό πλήγμα για τη Ρωσία η απώλεια του καταδρομικού Moskva

Πεντάγωνο: Σκληρό πλήγμα για τη Ρωσία η απώλεια του καταδρομικού Moskva
Ήταν πλοίο – «κλειδί» στις προσπάθειες τους να εδραιώσουν τη ναυτική κυριαρχία στη Μαύρη Θάλασσα αναφέρει το Πεντάγωνο
Σχετικά Άρθρα

Σκληρό πλήγμα για τη Ρωσία χαρακτηρίζει το αμερικανικό Πεντάγωνο την απώλεια του καταδρομικού πλοίου Moskva, το οποίο τελικά βυθίστηκε με την Μόσχα και το Κίεβο να ερίζουν για ακόμα μια φορά για το εάν το πλοίο τελικά επλήγη ή όχι από ουκρανικά πυρά.
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι έπληξε με δύο πυραύλους Neptune το Moskva, ενώ η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά το σενάριο αυτό, αναφέροντας πως εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστη αιτία στο πλοίο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη πυρομαχικών και τεράστιες ζημιές.
Αν και αρχικά το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε αναφέρει πως από τα πλήγματα αυτά το πλοίο δεν είχε βυθιστεί και επρόκειτο να ρυμουλκυθεί, χθες Πέμπτη 14/4 το βράδυ, ανακοίνωσε πως το πλοίο βυθίστηκε λόγω και της θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
«Η απώλεια του καταδρομικού Moskva, της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αποτελεί σκληρό πλήγμα για τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.
Θα έχει συνέπειες στις επιχειρησιακές τους ικανότητες, γιατί το συγκεκριμένο πλοίο ήταν «κλειδί» στις προσπάθειές τους να εδραιώσουν τη ναυτική κυριαρχία στη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNN ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, John Kirby.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης