Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το καταδρομικό «Moskva» βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκησή του λόγω ισχυρής καταιγίδας - Oι Ρώσοι απομακρύνουν τα πλοία τους

Το καταδρομικό «Moskva» βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκησή του λόγω ισχυρής καταιγίδας - Oι Ρώσοι απομακρύνουν τα πλοία τους
Βυθίστηκε η ρωσική ναυαρχίδα Moskva
Σχετικά Άρθρα

Το καταδρομικό Moskva, το οποίο υπέστη ζημιές από έκρηξη πυρομαχικών, βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκησή του, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ειδικότερα, «κατά τη ρυμούλκηση του στο λιμάνι προορισμού, λόγω βλάβης στο κύτος, που υπέστη κατά την πυρκαγιά, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του.
Στη συνέχεια, λόγω της φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε» ανέφερε η ανακοίνωση. 
Εν τω μεταξύ, σε αναδιοργάνωση των σχεδιασμών της φαίνεται ότι προχωράει η Ρωσία μετά το πυραυλικό χτύπημα που δέχθηκε η ρωσική ναυαρχίδα «Moskva».
Σύμφωνα με αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ το Κρεμλίνο αποφάσισε να απομακρύνει τα ρωσικά πλοία από τις ουκρανικές ακτές.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος αξιωματούχος υπάρχουν ενδείξεις με βάση τις οποίες το Κρεμλίνο μπορεί να αποσύρει το ρωσικό ναυτικό μακριά από την πυραυλική εμβέλεια των Ουκρανών. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι τα ρωσικά πλοία πλέον βρίσκονται 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές. 

Έκρηξη στα πυρομαχικά και όχι oυκρανικοί πύραυλοι Neptune κατέστρεψαν το ρωσικό καταδρομικό πλοίο Moskva 

Έκρηξη στα πυρομαχικά ήταν τελικά η αιτία για την μεγάλη καταστροφή που υπέστη το ρωσικό καταδρομικό πλοίο Moskva και όχι οι δύο πύραυλοι Neptune που εκτόξευσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.
Πυρκαγιά ξέσπασε στο καταδρομικό πλοίο Moskva μετά από έκρηξη σε πυρομαχικά.
Ένας πύραυλος εξερράγη προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, ωστόσο η πλειονότητα των πυραύλων δεν πρυοδοτήθηκαν...
Το υπουργείο Άμυνας μετά από έρευνα εντόπισε την πηγή ανάφλεξης που προκάλεσε τις εκρήξεις στα πυρομαχικά στο καταδρομικό πλοίο Moskva.
Τα αίτια της μεγάλης καταστροφής δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, πρόσθεσε το υπουργείο αλλά έχει αποκλειστεί το σενάριο να χτυπήθηκε από πυραύλους της Ουκρανίας. 

Τι γνωρίζουμε για το καταδρομικό πλοίο Moskva 

Το καταδρομικό πλοίο Moskva είναι η ναυαρχίδα και το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Τέθηκε σε λειτουργία το 1983 με το όνομα «Σλάβα» και έλαβε το σημερινό του όνομα το 1996.
Το Moskva είναι ο κύριος εκπρόσωπος του έργου 1164 Atlant, σύμφωνα με το οποίο κατασκευάστηκαν επίσης τα καταδρομικά Marshal Ustinov και Varyag.
Ένα άλλο πλοίο αυτού του τύπου, το «Ukraine», δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Τα καταδρομικά Project 1164 Atlant είναι από τα μεγαλύτερα πλοία του ρωσικού ναυτικού - το εκτόπισμα ενός τέτοιου πλοίου υπερβαίνει τις 11 χιλιάδες τόνους, καθένα από αυτά είναι εξοπλισμένο, ειδικότερα, με 16 εκτοξευτές αντιπλοϊκών πυραύλων P-1000 Vulkan, καθώς και S- 300F Fort.
Επιπλέον, φέρουν και άλλους πυραύλους, καθώς και πυροβολικό και όπλα για αντιμετώπιση των υποβρυχίων. 

Παρόμοια περιστατικά 

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη σε ενεργό πολεμικό πλοίο του ρωσικού ναυτικού σημειώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2019, όταν το καταδρομικό Admiral Kuznetsov έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής στο Μούρμανσκ.
Η φωτιά κατασβέστηκε την επόμενη μέρα και συνολικά δύο άνθρωποι πέθαναν και 14 τραυματίστηκαν.
Το τελευταίο μεγάλο περιστατικό αυτού του είδους σε πλοίο ή υποβρύχιο στη θάλασσα συνέβη την 1η Ιουλίου 2019.
Στη συνέχεια, ως αποτέλεσμα πυρκαγιάς στον πυρηνικό σταθμό βαθέων υδάτων AS-31 (ανεπίσημα γνωστός ως Losharik), 14 ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στη Θάλασσα του Μπάρεντς.
Το υποβρύχιο είναι ακόμα υπό επισκευή.
FQQR6uHXMAgSrHe_1.jpg

FQSUosVXEAAcyLm.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης