Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος κατά 1,5% στην εβδομάδα, στα 1974,90 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός:  Άνοδος κατά 1,5% στην εβδομάδα, στα 1974,90 δολάρια η ουγγιά
Ο χρυσός ευνοείται από τον υψηλό πληθωρισμό
Σχετικά Άρθρα

Καταγράφοντας για πρώτη μέρα πτώση σε έξι συνεδριάσεις, αλλά με κέρδη σε επίπεδο μιας εβδομάδας - που είναι μικρότερη κατά μία μέρα λόγω του Πάσχα των καθολικών - έκλεισε ο χρυσός, καθώς τα πολύτιμα μέταλλα συνεχίζουν να λειτουργών ως επενδυτική άμυνα απέναντι στον υψηλό πληθωρισμό.
«Ο χρυσός αντιμετωπίζει αντίρροπους ανέμους λόγω δολαρίου και αποδόσεων των ομολόγων», ανέφερε ο Ross Norman, CEO στην Metals Daily.
«Προσθέστε σε αυτούς τα lockdown σε Σανγκάη και Χονγκ Κονγκ και θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί έκπληξη ότι τα πηγαίνει τόσο καλά».
«Προφανώς ευνοείται από τον υψηλό πληθωρισμό, συμπλήρωσε. Εκείνο που είναι το πλέον ενθαρρυντικό είναι οι θεσμικοί επενδυτές που τον επιλέγουν στη Βόρεια Αμερική μέσω ETF».
Στο πλαίσιο αυτό, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 9,80 δολάρια ή κατά 0,5%, κλείνοντας στα 1.974,90 δολ. η ουγγιά, ενώ το ασήμι Μαΐου έχασε 33 σεντς ή 1,3%, κλείνοντας στα 25,70 δολ. η ουγγιά.
Στην εβδομάδα όμως, ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 1,5% και το ασήμι 3,5%, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones Market Data.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Μαΐου κέρδισε 0,2%, στα 4,724 δολάρια η λίβρα, με απώλειες μόλις 1 σεντ στην εβδομάδα.
Η πλατίνα Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 994,20 δολ. η ουγγιά, κερδίζοντας 1,9% στην εβδομάδα.
Το παλλάδιο Ιουνίου πρόσθεσε 0,7%, στα 2.355,40 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας ωστόσο πτώση κατά 2,7% σε εβδομαδιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης