Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στη Γερμανία: Στα σκουπίδια εκατομμύρια εμβόλια κορωνοϊού - Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση - Απαγωγές σχεδίαζαν αρνητές

Χάος στη Γερμανία: Στα σκουπίδια εκατομμύρια εμβόλια κορωνοϊού - Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση - Απαγωγές σχεδίαζαν αρνητές
Το γερμανικό υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το πιθανό κόστος των ληγμένων δόσεων, επικαλούμενο τους όρους εμπιστευτικότητας των συμβολαίων
Σχετικά Άρθρα

Σχεδόν τρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 αναμένεται να λήξουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας, καθώς η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση επειδή μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εμβολιάζονται.
Το θέμα έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση στην χώρα.
Ύστερα από μια έλλειψη δόσεων στην αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού (στις αρχές του 2021), η Γερμανία ενίσχυσε τον εφοδιασμό της για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, ο μειωμένος ρυθμός χορήγησης εμβολίων σημαίνει ότι η Γερμανία έχει περισσότερα εμβόλια από όσα χρειάζεται ή μπορεί να δωρίσει.
Περίπου το 76% του πληθυσμού στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που είναι μικρότερο σε σύγκριση με το 80% των χωρών της δυτικής Ευρώπης – μεταξύ αυτών η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.
Το γερμανικό υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το πιθανό κόστος των ληγμένων δόσεων, επικαλούμενο τους όρους εμπιστευτικότητας των συμβολαίων.

Η αντιπαράθεση 

Ενόψει της επικείμενης καταστροφής εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορωνoϊού, ο πολιτικός Υγείας του CDU, Georg Kippels, επέκρινε τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Karl Lauterbach (SPD).
Ο Lauterbach, είπε, είχε "συσσωρεύσει εμβόλια στην αρχή του έτους χωρίς κάποιο αιτιολογία, εκ των οποίων τώρα μεγάλες ποσότητες θα λήξουν", δήλωσε ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών στην επιτροπή Υγείας της ομοσπονδιακής Βουλής σε εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης "Funke".
Ο Kippels σημείωσε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη διεθνή ευθύνη της Γερμανίας να "παράσχει επίσης υγειονομική περίθαλψη στο νότιο ημισφαίριο". Ο υποδειγματικός χαρακτήρας της Γερμανίας στην παγκόσμια υγεία θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό το γεγονός.
Το γερμανικό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, περίπου τρία εκατομμύρια εμβολιαστικές δόσεις κατά του κορωνοϊού θα καταστραφούν λόγω της λήξης της διάρκειας ζωής τους.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια από αυτά που χρησιμοποιούνται και μπορούν να δοθούν. Η διεθνής πρωτοβουλία για τα εμβόλια Covax, για παράδειγμα, δεν δέχεται επί του παρόντος δωρεές.
Τον Δεκέμβριο, ο Lauterbach είχε προειδοποιήσει για επικείμενη έλλειψη εμβολίων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και ανακοίνωσε ότι ήθελε να αγοράσει πολλές δόσεις εμβολίου.

Αποκάλψη: Αρνητές του κορωνοϊού σχεδίαζαν απαγωγή του Γερμανού Υπουργού Υγείας και βομβιστικές επιθέσεις

Την ίδια ώρα, μια πρωτοφανής αποκάλυψη βλέπει το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία και τους αρνητές του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, οργάνωση αρνητών σχεδίαζε την απαγωγή του υπουργού Υγείας Lauterbach και βομβιστικές επιθέσεις με στόχο την ανατροπή του πολιτεύματος.
Μάλιστα η αστυνομία, προσχώρησε και σε συλλήψεις μελών στη Ρηνανία – Παλατινάτο.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα BILD, μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «United Patriots»(«Ενωμένοι Πατριώτες»), σχεδίαζαν την «Επιχείρηση Klabautermann» (σ.σ.: από το όνομα ενός αγαθού πνεύματος – προστάτη των ναυτικών) και είχαν συγκεντρώσει παράνομα όπλα και νάρκες.

Οι έρευνες 

Ειδικότερα, η Γενική Εισαγγελία του Κόμπλεντς έκανε νωρίτερα σήμερα 14/4 γνωστό ότι, έπειτα από έρευνες εβδομάδων, συνελήφθησαν πέντε άτομα και κατασχέθηκαν ήδη δέκα τυφέκια Καλάσνικοφ, πιστόλια και νάρκες, ράβδοι χρυσού, ασημένια νομίσματα και 12.000 ευρώ.
Κατασχέθηκαν ακόμη ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.
Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Εισαγγελίας και της αστυνομίας, η οργάνωση σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και άλλες πράξεις βίας, με στόχο την εκτεταμένη διακοπή της παροχής ρεύματος, η οποία με τη σειρά της θα προκαλούσε συνθήκες εμφυλίου πολέμου και τελικά ανατροπή του δημοκρατικού συστήματος στη χώρα.
Χθες, Τετάρτη, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα σε 20 σημεία στη Ρηνανία – Παλατινάτο, στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, στο Βραδεμβούργο, στην Κάτω Σαξονία, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, στη Σαξονία, στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και στη Θουριγγία.
Το ARD αναφέρθηκε σε 12 υπόπτους και στη σύλληψη πεντε ανδρών 55, 54, 50, 42 και 41 ετών.
Ο Lauterbach, εκ των βασικών στόχων της οργάνωσης αφότου ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, εξέφρασε στην Bild την απογοήτευσή του: «Για κάποιους αρνητές του κορονοϊού το θέμα δεν είναι τα εμβόλια ή τα μέτρα της πανδημίας.
Πολεμούν ενάντια στη βασική δημοκρατική τάξη μας. Αλλά δεν θα πετύχουν.
Δεν θα επιτρέψω όλο αυτό να με εμποδίσει, αλλά θα συνεχίσω να υποστηρίζω ολόκληρο τον πληθυσμό.
Αυτό το παράδειγμα δείχνει όμως πόσο διχασμένη είναι η κοινωνία μας.
Στόχος της πολιτικής μου παραμένει η υπέρβαση αυτού του διχασμού και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης».
Ο κ. Lauterbach έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δέχεται απειλές, λόγω της πολιτικής του για την πανδημία.

hhhhhhhhhhhhhhhhhh.png

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης