Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατονόμασε πολίτες των ΗΠΑ και της ΕΕ που συμμετέχουν σε βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατονόμασε πολίτες των ΗΠΑ και της ΕΕ που συμμετέχουν σε βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία
«Θα δώσω τα ονόματα των αξιωματούχων που συμμετείχαν στην εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων» δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Igor Kirillov

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε κατάλογο αξιωματούχων των ΗΠΑ και της ΕΕ που εμπλέκονται στην εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων στην Ουκρανία.
«Θα δώσω τα ονόματα των αξιωματούχων που συμμετείχαν στην εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων», δήλωσε ο Igor Kirillov, επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και συνέχισε: «Το αρχηγείο τους βρίσκεται στο Κίεβο.
Μεταξύ αυτών που εντοπίσθηκαν ήταν ο Αμερικανός πολίτης Curtis Belayach, που
γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου 1968 στην Καλιφόρνια, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έχει μεταπτυχιακό στα διεθνή οικονομικά και εργάζεται στην Ουκρανία από το 1994.
Eπίσης, ο Eddie Arthur Mayer είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του STCU της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Philip Dolliff, ο οποίος κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Συμβούλου του Γραμματέα για τα Προγράμματα Διεθνούς Ασφάλειας και Μη Διάδοσης Όπλων Μαζικής Καταστροφής στο State Department, επιβλέπει το έργο του κέντρου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε ο Kirillov.
Ο Kirillov παρουσίασε μια επίσημη σύσταση από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ που εγκρίνει «τη συνεργασία του STCU με τον κύριο ανάδοχο του Πενταγώνου, Black and Witch.
Τόνισε δε ότι «χάρη στην στρατιωτική επιχείρηση των ρωσικών στρατευμάτων, κατέστη δυνατό να ληφθούν πρόσθετες πληροφορίες για τις βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφος της Ουκρανίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκμεταλλευόμενη τα κενά στη διεθνή νομοθεσία και την έλλειψη σαφούς μηχανισμού επαλήθευσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναπτύσσει με συνέπεια το στρατιωτικό βιολογικό της δυναμικό σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης