Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση κόλαφος για Johnson: Το 57% ζητά παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού μετά το «partygate»

Δημοσκόπηση κόλαφος για Johnson: Το 57% ζητά παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού μετά το «partygate»
Οι τοπικές εκλογές των δημοτικών συμβουλίων στις 5 Μαΐου αποκτούν -ξαφνικά- ιδιαίτερο ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

Τεράστιο πλήγμα έχει προκαλέσει στην εικόνα του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, το… partygate και η επιβολή προστίμου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το YouGov στις 12 Απριλίου, την ημέρα που διαπιστώθηκε ότι παραβίασε την καραντίνα, το 57% των Βρετανών πιστεύει ότι ο Johnson πρέπει να παρατηθεί. Όπως αναφέρει η Anna Fleck της Statista, ο Johnson είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που διαπιστώθηκε ότι παραβίασε τον νόμο. Τώρα έχουν αυξηθεί οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του, αν και ο ίδιος δεν έχει παρουσιάσει κάποιες... ενδείξεις για το μέλλει γενέσθαι. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο, εναπόκειται στον ίδιο ή στην πλειοψηφία του κόμματος, να επιλέξει εάν θα αποχωρήσει ή όχι.
Σύμφωνα με το γράφημα της Statista, μια σαφής πλειοψηφία ζητά την παραίτηση του Johnson, ενώ μόνο το 30% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του. Ο Johnson αντιμετωπίζει έντονη κριτική στο Λονδίνο, όπου το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να παρατηθεί. Στη Σκωτία παρατηρούνται τα υψηλότερα ποσοστά αποδοκιμασίες με το 67% των ερωτηθέντων να πιστεύει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός πρέπει να αποχωρήσει.
partygate_grafi.jpeg

Οι τοπικές εκλογές του Μαΐου

Στο πλαίσιο αυτό, οι τοπικές εκλογές των δημοτικών συμβουλίων στις 5 Μαΐου αποκτούν -ξαφνικά- ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι εκλογές αυτές αναδεικνύονται σε πραγματική σφυγμομέτρηση για τον Johnson, καθώς, αν ο κόσμος γυρίσει την πλάτη στους Συντηρητικούς υποψήφιους, οι βουλευτές του κόμματος θα αρχίσουν να σκέφτονται πως θα σώσουν πρώτα τους ίδιους και μετά τον αρχηγό τους. Και τότε είναι που θα αρχίσει το πραγματικό ταρακούνημα στην καρέκλα του Johnson.

Johnson: Ζητώ ξανά συγνώμη

Από την πλευρά του, πάντως, ο Boris Johnson, ζήτησε -για ακόμα μία φορά- συγνώμη για το σκάνδαλο.
«Επιτρέψτε μου να πω ότι πλήρωσα το πρόστιμο και ζητώ για άλλη μια φορά συγγνώμη», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, δίνοντας λεπτομέρειες για την συγκέντρωση που έγινε και αφορούσε την ημέρα των γενεθλίων του.
Όπως είπε, η μέρα του ξεκίνησε στις 07:00 το πρωί, όταν προήδρευσε οκτώ συναντήσεις στο Νο 10 και επισκέφτηκε ένα σχολείο στο Hemel Hempstead για τέσσερις ώρες. Ο Johnson, στη συνέχεια, επισήμανε ότι έτυχε εκείνη η ημέρα να είναι αυτή των γενεθλίων του. «Μεταξύ όλων αυτών των υποχρεώσεων, μια μέρα που τύχαινε να είναι τα γενέθλιά μου, υπήρξε μια συγκέντρωση στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, λίγο μετά τις 14:00, που διήρκεσε λιγότερο από 10 λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας συνεργάτες μου μου ευχήθηκαν».
«Πρέπει να πω, με κάθε ειλικρίνεια, εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτηκα ότι αυτό μπορεί να ήταν παραβίαση των μέτρων - αλλά, φυσικά, η αστυνομία διαπίστωσε κάτι διαφορετικό και σέβομαι πλήρως το αποτέλεσμα της έρευνάς της», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης