Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στο καλαμπόκι λόγω πολέμου - Θα σπάσει το «μυθικό» ορόσημο των 8 δολ.

Ράλι στο καλαμπόκι λόγω πολέμου - Θα σπάσει το «μυθικό» ορόσημο των 8 δολ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Σικάγο έχουν σημειώσει ράλι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Σχετικά Άρθρα
Προς το «μυθικό» ορόσημο των 8 δολ. ανά μπούσελ οδεύει η τιμή του καλαμποκιού, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.
H τιμή εκτοξεύθηκε στα 7,69 δολ. τον Απρίλιο, από το χαμηλό των 3,08 δολ. που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2020.
Το καλαμπόκι διεύρυνε τα κέρδη του, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί, εκτός από το να σταματήσει την ικανότητα της χώρας για εξαγωγές, ακόμη και τη σπορά, ενώ ο κρύος καιρός προκαλεί ανησυχίες για καθυστέρηση στην έναρξη της καλλιέργειας στις ΗΠΑ, όπως τονίζει το Bloomberg.
Ο πόλεμος δεν δείχνει να οδεύει προς τη λήξη του,  με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin να δεσμεύεται αυτή την εβδομάδα ότι θα υνεχίσει την εισβολή.
Η σύγκρουση απειλεί το εμπόριο σιτηρών από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και θα μπορούσε να μειώσει την επόμενη καλλιέργεια καλαμποκιού της Ουκρανίας κατά περίπου 40%.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Σικάγο έχουν σημειώσει ράλι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

corn.jpg

Στροφή στις ΗΠΑ για προμήθειες

Οι αγοραστές είναι πιθανό να στραφούν προς τις ΗΠΑ για προμήθειες, αλλά ο αρχικός ρυθμός καλλιέργειας είναι οριακά κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας.
Υπάρχουν ανησυχίες ότι ο κρύος και υγρός καιρός θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ακόμη εμπόδιο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει περισσότερο από το μισό καλαμπόκι της από την Ουκρανία και ήδη αγοράζει περισσότερο αμερικανικό καλαμπόκι.
Ο πρόεδρος Joe Biden θα ανακοινώσει την απόφασή του να άρει τους κανονισμούς της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος για την αιθανόλη E-15 την Τρίτη, επιτρέποντάς της να πωλείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει σε εργοστάσιο αιθανόλης στην Αϊόβα για την ανακοίνωση, παρόλο που οι τιμές του καλαμποκιού έχουν εκτιναχθεί εν αναμονή ελλείψεων ως αντίδραση στην κλιμάκωση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Μάλιστα, ο Biden αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη για χρήση του καλαμποκιού ως καυσίμου για οχήματα, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης