Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο «όχι» από Γερμανία σε embargo στο ρωσικό πετρέλαιο - Ύφεση εάν διακοπεί η προμήθεια ρωσικής ενέργειας

Νέο «όχι» από Γερμανία σε embargo στο ρωσικό πετρέλαιο - Ύφεση εάν διακοπεί η προμήθεια ρωσικής ενέργειας
Η Γερμανία απορρίπτει το ευρωπαϊκό embargo στο ρωσικό πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα ένα «όχι» σε ενδεχόμενο embargo στο ρωσικό πετρέλαιο είπε η Γερμανία.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι το Βερολίνο απορρίπτει το ευρωπαϊκό embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, στην παρούσα φάση.
Επίσης, ερωτηθείς για την απαίτηση της Μόσχας η αγορά του φυσικού αερίου να πληρώνεται σε ρούβλια, ο Γερμανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι τα συμβούλαια προβλέπουν πληρωμές σε ευρώ και δολάρια.

Ύφεση το 2023, εάν διακοπεί η προμήθεια ρωσικής ενέργειας

Την ίδια στιγμή, τα κορυφαία γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα έχουν υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη το 2022 στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ προσθέτουν πως εάν διακοπεί η προμήθεια ρωσικής ενέργειας, θα προκληθεί ύφεση το 2023.

Επιβεβαιώνοντας τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του Reuters, τα πέντε οικονομικά ινστιτούτα μείωσαν τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη του 2022 της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, στο 2,7% από το 4,8% που ήταν το βασικό σενάριο, προβλέπει ανάπτυξη 3,1% για το 2023.
Τα ινστιτούτα (RWI, DIW, Ifo, IfW και IWH) εξέδωσαν επίσης προβλέψεις για ένα δυσμενές σενάριο της απότομης διακοπής προμήθειας της ρωσικής ενέργειας, σύμφωνα με το οποίο η οικονομία θα αναπτυσσόταν 1,9% αυτό το έτος και θα συρρικνωνόταν 2,2% το 2023.
«Εάν κοβόταν η παροχή φυσικού αερίου, η γερμανική οικονομία θα υποστεί κατακόρυφη ύφεση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Kiel Institute.
Η σωρευτική απώλεια του ΑΕΠ το 2022 και το 2023 σε περίπτωση που κοβόταν η προσφορά είναι πιθανό να ανέλθει στα 220 δισ. Ευρώ, ποσό αντίστοιχο με το 6,5% του ετήσιου ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης