Τελευταία Νέα
Διεθνή

Melenchon: Ψηφίστε Macron, λευκό ή αποχή στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών

Melenchon: Ψηφίστε Macron, λευκό ή αποχή στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών
Διατηρεί το προβάδισμα ο Macron με 53% έναντι της Le Pen
Σχετικά Άρθρα

Να ψηφίσουν τον Emmanuel Macron ή να στραφούν στο λευκό και στην αποχή καλεί ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία (24/10) τους ψηφοφόρους του ο Jean Luc Melenchon, επικεφαλής του αριστερού κόμματος «Η Ανυπότακτη Γαλλία», ο οποίος έλαβε το 22% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών, αποτελώντας τον βασικό ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στη Γαλλία.
Ο Melenchon κάλεσε τους ψηφοφόρους του να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική διαβούλευση που γίνεται, μέσω της κομματικής πλατφόρμας Popular Action, και να ψηφίσουν εάν επιθυμούν ψήφο στον Macron, λευκή ψήφο ή αποχή, καθώς δεν προσφέρεται η επιλογή «Marine Le Pen».
Σε σχετική επιστολή του ο Melenchon διευκρινίζει ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης «δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως οδηγία που δίνεται σε οποιονδήποτε».

Νικητής με 53% ο Macron

Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση των Opinioway-Kéa Partners για την Les Echos και το Radio Classique, θέλει νικητή του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών τον Emmanuel Macron με 53%.
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 69%.
Νωρίτερα, ο Macron αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε ευρύτερη συμφωνία με τον συντηρητικό πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Nickolas Sarkozy σχετικά με τη στήριξη του στον Macron

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης