Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Στο Κίεβο οι πρόεδροι της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής

Ουκρανία: Στο Κίεβο οι πρόεδροι της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής
«Μπλόκο» από τους Ουκρανούς στον Steinmeier
Σχετικά Άρθρα
Καθ' οδόν προς το Κίεβο βρίσκονται ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda και οι ομόλογοί του της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας βρίσκονται, όπου θα συναντηθούν με τον Ουκρανό πρόεδρο

Volodymyr Zelensky.
Πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν επισκεφθεί την ουκρανική πρωτεύουσα μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.
«Κατευθυνόμαστε στο Κίεβο με ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής στήριξης και στρατιωτικής βοήθειας», έγραψε σήμερα στο Twitter ο πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nausėda μαζί με μια φωτογραφία των τεσσάρων προέδρων δίπλα σε ένα τραίνο.
Στη διάρκεια της «συμβολικής» αυτής επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τη στήριξη που μπορεί να δοθεί στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Πολωνού προέδρου στο Polsat News.
Τα γραφεία των τεσσάρων προέδρων αρνήθηκαν να δώσουν άλλες λεπτομέρειες για την επίσκεψή τους για λόγους ασφαλείας.

«Μπλόκο» από τους Ουκρανούς στον Steinmeier

Εξάλλου ο Γερμανός πρόεδρος Frank Walter Steinmeier σχεδίαζε να επισκεφθεί μαζί με τους τέσσερις ομολόγους του το Κίεβο «για να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης της Ευρώπης προς την Ουκρανία», αλλά δεν ήταν ευπρόσδεκτος στην Ουκρανία, επισήμανε ο ίδιος χθες, Τρίτη.
Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο Zelensky απέρριψε την πρόταση του Σταϊνμάιερ λόγω των στενών σχέσεων που είχε αυτός με τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια και τη στήριξή του στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης