Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στέλνουν όπλα ύψους 750 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία – Το σχέδιο εάν διαρκέσει χρόνια ο πόλεμο

ΗΠΑ: Στέλνουν όπλα ύψους 750 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία – Το σχέδιο εάν διαρκέσει χρόνια ο πόλεμο
Οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει περισσότερα από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσει πιθανότατα εντός της ημέρας η κυβέρνηση Biden.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, το υλικό αυτό – δεν απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου – θα αποτελείται από χερσαία συστήματα βαρέως πυροβολικού για την Ουκρανία, όπως πυροβόλα howitzers.
Σημειώνεται πως ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει διαθέσει περισσότερα από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια (1,57 δισεκατομμύριο ευρώ) σε βοήθεια αμυντικής ασφάλειας για την Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν και άρχισε η ρωσική εισβολή.
Τα φορτία όπλων που έχουν στείλει οι ΗΠΑ, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Stinger, αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, όπως επίσης πυρομαχικά και θωράκιση σώματος.

Σχέδιο Πενταγώνου για το εάν ο πόλεμος διαρκέσει χρόνια

Εν τω μεταξύ, το Πεντάγωνο αναμένεται εντός της ημέρας να οργανώσει μια συνάντηση με τους οκτώ κορυφαίους κατασκευαστές αμερικανικών οπλικών συστημάτων, προκειμένου να συζητήσει την παραγωγική δυνατότητα της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όπλα που έχει η Ουκρανία σε περίπτωση που ο πόλεμος με την Ρωσία διαρκέσει χρόνια.
Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Πεντάγωνο θα είναι διάρκειας 90 λεπτών και σε αυτήν αναμένεται να δώσει το παρών η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Kathleen Hicks.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης