Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπ. Άμυνας Μ. Βρετανίας: Ο διορισμός Dvornikov δείχνει πως δεν πέτυχε το αρχικό σχέδιο της ρωσικής εισβολής

Υπ. Άμυνας Μ. Βρετανίας: Ο διορισμός Dvornikov δείχνει πως δεν πέτυχε το αρχικό σχέδιο της ρωσικής εισβολής
Η Ρωσία αναγκάζεται να επανεκτιμήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας
Σχετικά Άρθρα
Στο διορισμό του στρατηγού Alexander Dvornikov προκειμένου να επιβλέψει τη ρωσική επίθεση στο Donbass αναφέρεται στην τελευταία ανάλυση του για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο επισημαίνει ότι η τοποθέτηση αυτή δείχνει πως το αρχικό σχέδιο της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία δεν πέτυχε.
«Ο διορισμός από τη Ρωσία ενός νέου στρατηγού ως επικεφαλής διοικητή του πολέμου στην Ουκρανία δείχνει μια προσπάθεια συγκέντρωσης της διοίκησης και του ελέγχου καθώς και τον αναποτελεσματικό αρχικό σχεδιασμό της ρωσικής επίθεσης» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας πως πλέον η Ρωσία επαναξιολογεί τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.
«Η αδυναμία συνοχής και συντονισμού της στρατιωτικής δραστηριότητας έχει εμποδίσει έως σήμερα την εισβολή της Ρωσίας» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας.

«Όπως πολλοί ανώτεροι Ρώσοι στρατηγοί, ο Dvornikov έχει προηγούμενη εμπειρία διοίκησης στη Συρία.
Επιπλέον, από το 2016 διοικεί τη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας που συνορεύει με την περιοχή Donbass της Ουκρανίας.
Οι Ρώσοι δίνουν έμφαση στις επιθέσεις στο Donbass, ενώ δυνάμεις επικεντρώνονται εκ νέου προς τα ανατολικά.
Η επιλογή του Dvornikov καταδεικνύει περαιτέρω πόσο αποφασιστική υπήρξε η ουκρανική αντίσταση και πόσο αναποτελεσματικός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της Ρωσίας που την ανάγκασε να επαναξιολογήσει τις επιχειρήσεις της» επισημαίνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης