Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Πόσους θανάτους Ρώσων στρατιωτών αποδέχεται ο Putin; - Αυτό ήταν το σχέδιο του;

Zelensky: Πόσους θανάτους Ρώσων στρατιωτών αποδέχεται ο Putin; - Αυτό ήταν το σχέδιο του;
Να ανταλλάξουμε τον Medvedchuk με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου πρότεινε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Πυρά στον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υποστήριξε χθες Τρίτη 12/5 πως το σχέδιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προχωρά βάσει του αρχικού σχεδιασμού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος διερωτήθηκε πόσους θανάτους Ρώσων στρατιωτών αποδέχεται ο Ρώσος πρόεδρος.
«Στη Ρωσία ειπώθηκε ξανά ότι αυτή που αποκαλείται «ειδική επιχείρηση» πάει, υποτίθεται, όπως προέβλεπε το σχέδιο.
Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, κανένας στον κόσμο όλο δεν καταλαβαίνει πώς τους κατέβηκε αυτό το σχέδιο
Πώς ακριβώς συνελήφθη σχέδιο που προβλέπει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών τους μέσα σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα;
Ποιος ακριβώς το ενέκρινε;» ανέφερε στο διάγγελμα του στον ουκρανικό λαό ο Zelensky, ο οποίος διερωτήθηκε πόσους θανάτους Ρώσων στρατιωτικών θα θεωρούσε αποδεκτές απώλειες ο Putin.
«Η Μόσχα έχασε σε 48 ημέρες πάνω από όσους άνδρες θρήνησε κατά τη διάρκεια του δεκαετούς πολέμου στο Αφγανιστάν (1979-1989)» τόνισε ο Zelensky, με την Ουκρανία να εκτιμά ότι περίπου 20.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις πολεμικές συγκρούσεις, αριθμοί κατά πολύ υψηλότεροι από αυτούς που δίνει η Δύση και η Ρωσία.
Η πιο πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση από τη Μόσχα έγινε την 25η Μαρτίου, όταν και έκανε λόγο για 1.351 νεκρούς από την 24η Φεβρουαρίου.

Χημικά στη Μαριούπολη

Πάντως, ο Zelensky υποστήριξε πως η Ρωσία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη στρατιωτική δύναμη.
«Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν έχουν κολλήσει όλα τα ρωσικά άρματα μάχης στα χωράφια, δεν το σκάνε όλοι οι στρατιώτες από τα μέτωπα, δεν είναι όλοι οι στρατιώτες κληρωτοί που δεν ξέρουν ούτε πώς να κρατήσουν το όπλο τους.
Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τους φοβόμαστε, σημαίνει πως δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε τα κατορθώματα των μαχητών μας, του στρατού μας» είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως δεν μπορεί να πει με 100% βεβαιότητα ότι η Ρωσία έκανε χρήση χημικών όπλων στη Μαριούπολη, διότι δεν μπορεί να διενεργηθεί έρευνα καθώς μαίνονται εχθροπραξίες.

Να ανταλλάξουμε τον Medvedchuk με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου

Επιπλέον, ο Zelensky πρότεινε την «ανταλλαγή» του 67χρονου επιχειρηματία και εξέχοντος φιλορώσου πολιτικού Viktor Medvedchuk, ο οποίος συνελήφθη χθες σε επιχείρηση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
«Προτείνω στη Ρωσική Ομοσπονδία να ανταλλάξουμε αυτόν τον άνδρα με τα αγόρια μας και τα κορίτσια μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αιχμαλωσία στη Ρωσία. (...)
Είναι σημαντικό οι δυνάμεις ασφαλείας μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας να εξετάσουν επίσης αυτή την πιθανότητα» τόνισε ο Zelensky.
«Ο Medvedchuk να γίνει παράδειγμα για εσάς.
Ακόμα κι ο πρώην ολιγάρχης δεν μπόρεσε να ξεφύγει.
Χωρίς να μιλήσουμε για λιγότερο σημαντικούς εγκληματίες (...).
Τους πιάσαμε όλους» υποστήριξε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης