Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Ο Putin ήταν πάντα τυλιγμένος με αυτή τη διεστραμμένη παραμορφωμένη αίσθηση εθνοτικού εθνικισμού

Obama: Ο Putin ήταν πάντα τυλιγμένος με αυτή τη διεστραμμένη παραμορφωμένη αίσθηση εθνοτικού εθνικισμού
Ερωτηθείς τι, εκ των υστέρων, θα έκανε διαφορετικά όσο ήταν στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένης της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, ο Obama αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Obama, είπε ότι η απειλή από τον Ρώσο πρόεδρο, Putin, υπήρχε πάντα, αλλά ότι ο «απερίσκεπτος» τρόπος του Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία δεν ήταν αναμενόμενος πριν από μια δεκαετία.
Μιλώντας στο NBC, είπε: «Ήταν πάντα κάποιος που ήταν τυλιγμένος σε αυτή τη διεστραμμένη παραμορφωμένη αίσθηση παραπόνων και εθνοτικού εθνικισμού – αυτό το μέρος του Putin, νομίζω, ήταν πάντα εκεί. Αυτό που είδαμε με την εισβολή στην Ουκρανία είναι ότι ήταν απερίσκεπτος με τρόπο που ίσως δεν περίμενες πριν από οκτώ, 10 χρόνια, αλλά ο κίνδυνος ήταν πάντα εκεί».
Ερωτηθείς τι, εκ των υστέρων, θα έκανε διαφορετικά όσο ήταν στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένης της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, ο Obama αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως.
Αντίθετα, είπε ότι είναι σημαντικό «να μην θεωρούμε δεδομένη τη Δημοκρατία μας» και «να υποστηρίξουμε και να ευθυγραμμιστούμε με αυτούς που πιστεύουν στην ελευθερία και την ανεξαρτησία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης