Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρχισε η κούρσα διαδοχής στην JP Morgan: Προς νέο μοντέλο διοίκησης - Πού πάει ο Jamie Dimon

Άρχισε η κούρσα διαδοχής στην JP Morgan: Προς νέο μοντέλο διοίκησης - Πού πάει ο Jamie Dimon
Ποιο το μέλλον του Jamie Dimon

Το ερώτημα που μονοπωλεί αυτήν τη στιγμή τις συζητήσεις των τραπεζικών κύκλων στη Wall Street είναι τι θα συμβεί όταν ο Jamie Dimon παραιτηθεί από τη θέση του CEO στην JPMorgan.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η πλειοψηφία των μετόχων, ακόμα και όταν ο Dimon παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, θα ήθελε να παραμείνει στο ΔΣ ως μη εκτελεστικό μέλος.
Αν, όντως, συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη φορά που στην αμερικανική τράπεζα θα συνυπάρξουν ένας πρόεδρος με έναν CEO από τότε που ο Dimon, το 2006, ανέλαβε και τον ρόλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.
Πάντως, αν τελικά αυτός ο διαχωρισμός αυτός υπάρξει, δεν θα είναι κάτι που θα αντιτίθεται στην κυρίαρχη τάση της εταιρικής Αμερικής, καθώς οι επενδυτές θέλουν αντίβαρα στην πρωτοκαθεδρία των CEOs.
Στο μεταξύ, στους κύριους ανταγωνιστές της JPMorgan, Morgan Stanley, Bank of America και Goldman Sachs, πρόεδρος και CEO είναι το ίδιο πρόσωπο.
Από την άλλη, στην JP Morgan, από ό,τι φαίνεται, η διάσπαση και η κατανομή ρόλων δεν θα αργήσουν.
Το 2021, το 48% των επενδυτών της JPMorgan υποστήριξε μια πρόταση που ζητούσε ξεχωριστούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένων διαχειριστών μεγάλων περιουσιακών στοιχείων American Funds και Invesco.
Αυτό το ποσοστό ήταν υψηλότερο από το 42% που υποστήριξε μια διάσπαση το 2020.
Ο Timothy Smith, ανώτερος σύμβουλος στο Boston Trust Walden, διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ με ποσοστό στην JPMorgan, είπε ότι η τράπεζα ανθίστατο σταθερά στην προτεινόμενη αλλαγή για διαχωρισμό των ρόλων του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου», προσθέτοντας:
«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο δηλώνει θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει την αλλαγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης