Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν χρεοκοπήσαμε, έχουμε κεφάλαια για τα ευρωομόλογα

Ρωσία: Δεν χρεοκοπήσαμε, έχουμε κεφάλαια για τα ευρωομόλογα
Ρωσία: Δεν χρεοκοπήσαμε, έχουμε κεφάλαια για τα ευρωομόλογα Toν Απρίλιο, η S&P υποβάθμισε τη Ρωσία σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας»

Η Ρωσία δεν χρεοκόπησε τα ευρωομόλογα, τα στοιχεία που δημοσίευσε το CNN δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ανέφερε σε σχόλιό του το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, που τονίζει ότι χρήματα προς εκπλήρωση υποχρεώσεων υπάρχουν.
«Όλες οι πιθανές απαιτήσεις των πιστωτών πρέπει να διαβιβαστούν στις αρχές των κρατών που παράνομα δημιούργησαν εμπόδια στη Ρωσία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Οι παράνομες ενέργειες των αμερικανικών τραπεζών και της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που σταμάτησαν τις συναλλαγές στη Ρωσία σε ξένο νόμισμα, εμπόδισαν τη λήψη οφειλόμενων από μέρος ξένων επενδυτών», αναφέρουν οι Ρώσοι.
Υπενθυμίζεται πως, αντιμετωπίζοντας κύματα κυρώσεων για αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, η Ρωσία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την χρεοκοπία μετά τη ρύθμιση για αποπληρωμή του διεθνούς ομολόγου σε ρούβλια, παρόλο που η πληρωμή οφειλόταν σε δολάρια.
Toν Απρίλιο, η S&P υποβάθμισε τη Ρωσία σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης