Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, με το βλέμμα στον υψηλό πληθωρισμό - Στο -0,34% o S&P 500, ο Nasdaq -0,3%

Πτώση στη Wall, με το βλέμμα στον υψηλό πληθωρισμό - Στο -0,34% o S&P 500, ο Nasdaq -0,3%
«Τα σπουδαία νέα στην έκθεση του Μαρτίου ήταν ότι οι πιέσεις στις τιμές φαίνεται τελικά να μετριάζονται», έγραψε ο Andrew Hunter, ανώτερος οικονομολόγος των ΗΠΑ στην Capital Economics

Πτώση σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη 12 Απριλίου, καθώς η έκθεση για τις τιμές καταναλωτή τον Μάρτιο έδειξε ότι ο πληθωρισμός «τρέχει»... και τείνει να βγεί εκτός ελέγχου.
«Τα σπουδαία νέα στην έκθεση του Μαρτίου ήταν ότι οι πιέσεις στις τιμές φαίνεται τελικά να μετριάζονται, αλλά...», έγραψε ο Andrew Hunter, ανώτερος οικονομολόγος των ΗΠΑ στην Capital Economics, o οποίος πιστεύει ότι η αύξηση τον Μάρτιο θα «σηματοδοτήσει την κορύφωση» του πληθωρισμού.
Παράλληλα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις εξελίξεις στην Ουκρανία, στις πληθωριστικές πιέσεις στις υψηλές τιμές ενέργειας και τις ανατιμήσεις, με τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται στη Γερμανία τον Μαρτιο στο 7,6% και με τις τιμές της ενέργειας να αυξάνονται κατά 39,5% σε ετήσια βάση.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,26%, στις 34.220 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -0,34%, στις 4.397 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq «έπεσε» -0,3%, στις 13.371 μονάδες
 αφσδφδασφδσαφσδασαφδ.JPG
Στα επιχειρηματικά, οι επενδυτές αναμένουν τις πρώτες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων την Τετάρτη 13 Απριλίου, με την JP Morgan και την Delta Air Lines.

Σε ό,τι αφορά τα μάκρο, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1981 εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, στο 8,5%, με την πίεση στη Fed για αύξηση των επιτοκίων να κλιμακώνεται.
Το πλήγμα στο διαθέσιμο εισόδημα των Αμερικανών είναι ισχυρό, με πρόσφατη δημοσκόπηση του NBC να καταγράφει ότι το 62% δεν είναι σε θέση να ανταποκιθεί στην έκρηξη του κόστους διαβίωσης.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 8,5%, κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τον Φεβρουάριο, ο δείκτης είχε ανέλθει στο 7,9%.
Σε μηναία βάση, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 1,2%, εντός των εκτιμήσεων.
Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, ανήλθε στο 6,5% σε ετήσια βάση.

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εντείνονται οι πληθωριστικές πιέσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 14/4.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,48% στις 14.124 μονάδες, με τις απώλειες νωρίτερα να πλησιάζουν το 2%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,5% στις 7.576 μονάδες.
Στις 6.537 μονάδες με απώλειες 0,3% διαπραγματεύθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι, εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία (24/4).
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύθηκε με απώλειες 0,3% στις 24.667 μονάδες.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημείωσε απώλειες 1,8% στις 2.509 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης