Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστήριο με Deutsche Bank και Commerzbank - Επενδυτής πούλησε ποσοστό αξίας 1,75 δισ. ευρώ - «Βουτιά» 11% στις μετοχές

Μυστήριο με Deutsche Bank και Commerzbank - Επενδυτής πούλησε ποσοστό αξίας 1,75 δισ. ευρώ - «Βουτιά» 11% στις μετοχές
Μυστήριο αποτελεί η πώληση μεριδίων της Deutsche Bank και της Commerzbank από άγνωστο επενδυτή
Σχετικά Άρθρα
Μυστήριο αποτελεί η πώληση μεριδίων της Deutsche Bank και της Commerzbank από άγνωστο επενδυτή το βράδυ της Δευτέρας 11/4, με αποτέλεσμα οι μετοχές των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών να υποχωρούν έως 11% στη Φρανκφούρτη.
O άγνωστος επενδυτής πούλησε μερίδια άνω του 5% στις δύο τράπεζες, με την αξία να ανέρχεται στα 1,75 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αποχώρηση του μεγαλομετόχου ακολουθεί την έξοδο του Cerberus τους τελευταίους μήνες, την ώρα που οι γερμανικές τράπεζες εφαρμόζουν στρατηγικές ανάκαμψης με στόχο να αυξήσουν την κερδοφορία και να ανακτήσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη.

BlackRock ή Capital Group οι πωλητές;

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg, μόλις δύο επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τόσο μεγάλες πωλήσεις.
Η
BlackRock και η Capital Group.
Οι εντολές διεκπεραιώθηκαν με τη βοήθεια της
Morgan Stanley.


Τι δήλωσαν Deutsche Bank και Commerzbank

«Παραμένουμε σίγουροι για τη στρατηγική μας, όπως αυτή παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Investor Deep Dive τον Μάρτιο», ανέφερε εκπρόσωπος της Deutsche Bank.
«Όπως είπαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας των επενδυτών μας, είχαμε ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα της χρονιάς και οι στόχοι μας παραμένουν αμετάβλητοι».
«Η πώληση μιας μετοχής δεν αλλάζει τίποτα στη στρατηγική μας», σημείωσε εκπρόσωπος της Commerzbank, προσθέοντας ότι «το επιχειρηματικό μοντέλο και η διαχείριση κινδύνων της τράπεζας έχουν δοκιμαστεί σε δύσκολους καιρούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης