Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα δημοσκόπηση για τις γαλλικές εκλογές - H Le Pen (46%) μειώνει τη διαφορά με τον Macron (54%) - Αυξάνεται η αποχή

Νέα δημοσκόπηση για τις γαλλικές εκλογές - H Le Pen (46%) μειώνει τη διαφορά με τον Macron (54%) - Αυξάνεται η αποχή
Ο β' γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί την Κυριακή (24/4/2022)
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα πιο κοντά στο Emmanuel Macron έρχεται η Marine Le Pen, η οποία -σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για τον β' γύρο των γαλλικών εκλογών- μειώνει τη διαφορά της έναντι του νυν προέδρου κατά 1 μονάδα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας OpinionWay-Kea Partners που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Les Echos και Radio Classique, η Le Pen συγκεντρώνει το 46% των ψήφων και ο Macron το 54%.
Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, αναμένεται η αποχή. Η ίδια δημοσκόπηση προβλέπει συμμετοχή μειωμένη κατά 1%, στο 70%, από 74,56% που ήταν στις τελευταίες προεδρικές του 2017 και η οποία ήταν ήδη η χαμηλότερη από το 1969.
Σημειώνεται ότι ο β' γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή (24/4/2022).
Gallia.JPG

Ο Sarkozy στηρίζει Macron στον β' γύρο

Μήνυμα στήριξης υπέρ του Macron στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Nicola Sarkozy.
Σε tweet του αναφέρει ότι θα ψηφίσει Macron, επειδή έχει την απαραίτητη εμπειρία για να διαχειριστεί τη μεγάλη διεθνή κρίση.
Δίνει τα εύσημα στον Macron για την οικονομική του πολιτική, αλλά και για την ευρωπαϊκή του κατεύθυνση, για την οποία λέει ότι δεν υπάρχει καμία ασάφεια.
Ο Sarkozy λέει ακόμη ότι έρχεται μια νέα εποχή και θα χρειαστούν μεγάλες τομές. Το συμφέρον της Γαλλίας πρέπει να είναι ο μόνος οδηγός μας, καταλήγει ο Γάλλος πρώην πρόεδρος.

 


Τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου των γαλλικών εκλογών που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, η τελική διαφορά διαμορφώθηκε στο 4,7% υπέρ του Macron έναντι της Le Pen.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση, ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας συγκέντρωσε ποσοστό 27,84%, η Marine Le Pen 23,15% και ο Jean-Luc Mélenchon 21,95%.
gallia_1.webp

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης