Διεθνή

Ο Zelensky ζητά κυρώσεις σε ρωσικό πετρέλαιο, τράπεζες και αέριο - Το μήνυμα στη Βουλή της Λιθουανίας

Ο Zelensky ζητά κυρώσεις σε ρωσικό πετρέλαιο, τράπεζες και αέριο - Το μήνυμα στη Βουλή της Λιθουανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε συγκεκριμένες προθεσμίες για τον περιορισμό της χρήσης της ρωσικής ενέργειας

Σχετικά Άρθρα

Την κλιμάκωση των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, σε μήνυμα του προς τη βουλή της Λιθουανίας, καλώντας την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο, να εντάξει όλες τις ρωσικές τράπεζες στο επόμενο πακέτο κυρώσεων και αλλά και να θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου.
Ειδικότερα, ο Zelensky τόνισε ότι σε κάθε χώρα της ΕΕ πρέπει να τεθεί συγκεκριμένη προθεσμία προκειμένου να σταματήσει ή να περιορίσει τη χρήση της ρωσικής ενέργειας.
«Τέλος, θα πρέπει να καθοριστούν συγκεκριμένες προθεσμίες για κάθε κράτος της ΕΕ προκειμένου να σταματήσει πραγματικά ή τουλάχιστον να περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η ρωσική ηγεσία θα καταλήξει στην ιδέα ότι θα πρέπει να συμφωνήσει για ειρήνη, ότι ο πόλεμος είναι καταστροφή, πρώτα απ' όλα για αυτούς».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αντίδραση της Ευρώπης στην επιθετικότητα της Ρωσίας πρέπει να είναι ισχυρή, δεν μπορούμε να περιμένουμε το έκτο, το έβδομο, το δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για να λάβουμε πραγματικά ισχυρές αποφάσεις».
«Το πετρέλαιο πρέπει να συμπεριληφθεί στο έκτο πακέτο, πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στις ρωσικές τράπεζες» είπε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης