Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει τη μηνιαία δημοσίευση στοιχείων για το εξωτερικό εμπόριο

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει τη μηνιαία δημοσίευση στοιχείων για το εξωτερικό εμπόριο
Η κεντρική τράπεζα είχε νωρίτερα αναστείλει την εβδομαδιαία δημοσίευση των αποθεμάτων της σε χρυσό και συνάλλαγμα για ένα διάστημα, αλλά πρόσφατα την επανέλαβε
Σχετικά Άρθρα

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ανέστειλε προσωρινά τη δημοσίευση στοιχείων για το εξωτερικό εμπόριο σε μηνιαία βάση.
Είναι η πρώτη κίνηση αναστολής δημοσίευσης στοιχείων μετά τη μεγάλη κρίση του 1997.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας επρόκειτο να δημοσιοποιήσει το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου για τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο τη Δευτέρα, 11/4, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης στοιχείων.
Τελικά όμως αποφάσισε να αναστείλει τη σχετική δημοσίευση, χωρίς να εξηγήσει το λόγο, που εύκολα θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι συνδέεται με την απροθυμία των ρωσικών αρχών να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία που θα αποτυπώσουν την πτώση του εξωτερικού εμπορίου της Ρωσίας λόγω των κυρώσεων.
Tον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το ρωσικό πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου μειώθηκε στα 21,17 δισεκατομμύρια δολάρια από 26,72 δισεκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο μήνα.
Οι κυρώσεις έχουν αποκόψει τη Ρωσία από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι δυτικές χώρες εντείνουν την πίεση μειώνοντας τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας είχε νωρίτερα αναστείλει την εβδομαδιαία δημοσίευση των αποθεμάτων της σε χρυσό και συνάλλαγμα και επίσης σταμάτησε να αποκαλύπτει στατιστικά στοιχεία του τραπεζικού τομέα.
Η τράπεζα επανεκκίνησε τη δημοσίευση αυτών των εβδομαδιαίων στοιχείων, τα οποία έδειξαν ότι τα ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος μειώθηκαν στα 606,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την 1η Απριλίου, από 643,2 δισεκατομμύρια δολάρια, μερικές ημέρες πριν από την εισβολή.
Το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας είχε επίσης αναστείλει τη μηνιαία δημοσίευση δεδομένων παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου επικαλούμενο τεχνικά ζητήματα.

wwwbankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης