Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, λόγω Fed και Ουκρανίας, βαρίδι η τεχνολογία - Στο -1,7% S&P 500, ο Nasdaq στο -2,2%

Πτώση στη Wall, λόγω Fed και Ουκρανίας, βαρίδι η τεχνολογία - Στο -1,7% S&P 500, ο Nasdaq στο -2,2%
Πτώση στη Wall Street...

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές στις ΗΠΑ τη Δευτέρα 11 Απριλίου, καθώς αυξάνεται η ανησυχία των επενδυτών για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ, με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης –αν όχι ύφεση– να αποτελεί, πλέον, πραγματικότητα.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις εξελίξεις στην Ουκρανία ενώ παραμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις με αρνητική επίπτωση στην οικονομία αλλά και ο προβληματισμός από την προοπτική επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων παγκοσμίως, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού κρατών και εταιρειών... 
Το βλέμμα είναι στραμμένο και στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με τη μάχη να αναμένεται σκληρή, ενώ αύριο Τρίτη 12/4 ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό (Μαρτίου) στις ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο στις 13/4 αλλά και στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 14/4 με τις αγορές να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της, σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία προς την οικονομία της Ευρωζώνης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -1,19%, στις 34.308 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -1,7%, στις 4.412 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση -2,2%, στις 13.411 μονάδες 

Στα μάκρο, πρώτο θέμα είναι η καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Οι επενδυτές αναμένουν νέα δεδομένα για τον ΔΚΤ την Τρίτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού να ακολουθεί την Τετάρτη.
Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester είπε στο «Face the Nation» του CBS την Κυριακή ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Fed μπορεί να ελέγξει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία.
H Mester πρόσθεσε ότι τα lockdown στην Κίνα θα «επιδεινώσουν» τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικότητα επικράτησε στους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με την «απειλή Le Pen», να επανέρχεται δριμύτερη.
Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6% και έκλεισε στις 458,26 μονάδες, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κατρακυλά 2,2%. Ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,6% στις 14.192,78 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,7% στις 7.618,31 μονάδες.
Ο τίτλος της Societe Generale στο μεταξύ, σημείωσε άλμα 5% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιο της στη Rosbank καθώς και τις ασφαλιστικές θυγατρικές της ρωσικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης