Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαρση covid στη Σαγκάη – Σχέδιο να ανοίξουν περιοχές μετά από 3 εβδομάδες lockdown

Έξαρση covid στη Σαγκάη – Σχέδιο να ανοίξουν περιοχές μετά από 3 εβδομάδες lockdown
Χωρισμένη σε τρεις κατηγορίες η πόλη ανάλογα με τα κρούσματα
Σχετικά Άρθρα

Σε έξαρση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στη Σαγκάη, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κίνας, η οποία παραμένει σε αυστηρό lockdown εδώ και τρεις εβδομάδες.
Αν και το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερα από 25.000 κρούσματα, οι Αρχές του οικονομικού κέντρου της Κίνας με τους περισσότερους από 26 εκατομμύρια πολίτες, σχεδιάζουν να χωρίσουν την πόλη σε τρεις κατηγορίες, με απώτερο στόχο να αρθεί σταδιακά το lockdown και να αρχίσει σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα.
Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ολόκληρες περιοχές δυσκολεύονται να βρουν φαγητό και φάρμακα.

Σχέδιο άρσης lockdown

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι αρχές έχουν χωρίσει την πόλη σε τρεις κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, 7.624 περιοχές εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, 2.460 πρόκειται να παραμείνουν υπό έλεγχο μετά από μια εβδομάδα χωρίς νέες μολύνσεις ενώ 7.565 «περιοχές πρόληψης» θα ανοίξουν μετά από δύο εβδομάδες χωρίς θετικά κρούσματα.
Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης της πόλης Gu Honghui είπε ότι η Σαγκάη θα κάνει «δυναμικές» προσαρμογές στο σύστημα ταξινόμησης των κατοικιών, καθώς υποσχέθηκε να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των περιορισμών στους απλούς ανθρώπους που ζουν στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κίνας.
«Ελπίζουμε επίσης ότι όλοι οι πολίτες και οι φίλοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να συνεργάζονται με το έργο πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας της πόλης» υποστήριξε ο Gu Honghui.

Άνοιγμα υπό περιορισμό

Όπως είπε, όσοι ζουν σε «περιοχές πρόληψης» μπορούν πλέον να μετακινούνται στις γειτονιές τους, αλλά πρέπει να τηρούν την κοινωνική απόσταση καθώς θα μπορούσαν να αποκλειστούν ξανά εάν υπάρξουν νέες μολύνσεις.
Ωστόσο, η πολιτική «δυναμικής εκκαθάρισης» παραμένει η «καλύτερη επιλογή» της Σαγκάης», δήλωσε ο Liang Wannia επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας για τον COVID-19, αναφέροντας πως θα ήταν λάθος να χαρακτηριστεί η Omicron ως «μεγάλη γρίπη» και να μειωθεί το επίπεδο επιφυλακής στην χώρα, καθώς κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα έθετε σε κίνδυνο, τους ηλικιωμένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης