Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρές ρωσικές επιθέσεις, πριν το μεγάλο χτύπημα – Kadyrov (Τσετσενία): Θα καταλάβουμε το Κίεβο – Το ΑΕΠ της Ουκρανίας -45%

Σκληρές ρωσικές επιθέσεις, πριν το μεγάλο χτύπημα – Kadyrov (Τσετσενία): Θα καταλάβουμε το Κίεβο – Το ΑΕΠ της Ουκρανίας -45%
Το ΑΕΠ της Ουκρανίας θα συρρικνωθεί 45% το 2022
Σχετικά Άρθρα

Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλήρως αποσυρθεί από την πρωτεύουσα Κίεβο και εστιάζουν στα Ανατολικά και Νότια της Ουκρανίας όπου σχεδιάζεται η μεγάλη επίθεση… ο αρχηγός της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν το Κίεβο….

Ο Ramzan Kadyrov, ο ισχυρός αρχηγός της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας, δήλωσε στις 11 Απριλίου ότι θα υπάρξει επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις όχι μόνο στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης, αλλά και στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.
«Θα υπάρξει επίθεση… όχι μόνο στη Μαριούπολη, αλλά και σε άλλα μέρη, πόλεις και χωριά».

«Luhansk και Donetsk θα απελευθερώσουμε πλήρως αυτές τις περιοχές και μετά θα πάρουμε το Κίεβο και όλες τις άλλες πόλεις» ανέφερε ο Ramzan Kadyrov προκαλώντας απορίες άπαξ και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από την Βόρεια Ουκρανία και ειδικά την πρωτεύουσα Κίεβο.

Ο Ramzan Kadyrov ο οποίος συχνά περιγράφει τον εαυτό του ως τον «βασικό στρατιώτη» του προέδρου της Ρωσίας Putin, είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για το Κίεβο.
«Σας διαβεβαιώνω: ούτε ένα βήμα δεν θα γίνει πίσω».
Ο Ramzan Kadyrov έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβιάσεις δικαιωμάτων, κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Η Ρωσία πολέμησε δύο φορές με τους αυτονομιστές στην Τσετσενία, μια κυρίως μουσουλμανική περιοχή στη νότια Ρωσία, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Αλλά έκτοτε διοχέτευσε τεράστια χρηματικά ποσά στην περιοχή για να την ανοικοδομήσει και έδωσε στον Ramzan Kadyrov μεγάλο βαθμό αυτονομίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν το αεροδρόμιο του Dnipro

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους στις περιοχές Luhansk και Dnipro της Ουκρανίας, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, καταστρέφοντας ολοσχερώς ένα αεροδρόμιο και τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.
Ο Valentyn Reznichenko, κυβερνήτης της κεντρικής περιοχής Dnipropetrovsk, είπε ότι οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης χτενίζουν μια εγκατάσταση υποδομής που χτυπήθηκε στην πόλη Zvonetsky, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες για τα θύματα θα δοθούν αργότερα.
«Επίσης το αεροδρόμιο του Dnipro καταστράφηκε, καθώς και οι κοντινές υποδομές».
Ένας πύραυλος είχε επίσης χτυπήσει ένα κτίριο στην περιοχή Pavlograd.

Το ΑΕΠ της Ουκρανίας θα συρρικνωθεί 45% το 2022

Το ΑΕΠ της Ουκρανίας θα συρρικνωθεί πάνω από 45%, σύμφωνα με προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας
Η οικονομική παραγωγή της Ουκρανίας πιθανότατα θα συρρικνωθεί σε ποσοστό σοκ 45,1% το 2022, καθώς η εισβολή της Ρωσίας έχει κλείσει τις επιχειρήσεις, έχει αναστείλει τις εξαγωγές και έχει καταστήσει αδύνατη την οικονομική δραστηριότητα σε μεγάλες περιοχές της χώρας, ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα σε νέα έκθεση.
Η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε επίσης ότι το ΑΕΠ της Ρωσίας το 2022 θα μειωθεί κατά 11,2% λόγω των τιμωρητικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς συμμάχους τους σε τράπεζες, κρατικές επιχειρήσεις και άλλα ιδρύματα της Ρωσίας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, που περιλαμβάνει την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Μολδαβία, προβλέπεται να παρουσιάσει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 30,7% το 2022, λόγω των κραδασμών από τον πόλεμο και τη διακοπή του εμπορίου.
Η ανάπτυξη το 2022 στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης, που περιλαμβάνει τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, θα μειωθεί στο 3,5% από 4,7% στο παρελθόν λόγω της εισροής προσφύγων, των υψηλότερων τιμών των εμπορευμάτων και της επιδείνωσης της εμπιστοσύνης που πλήττει τη ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης