Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Επέλαση των ρωσικών στρατευμάτων και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα ανατολικά, κονβόι 8 χλμ. προς το Χάρκοβο

Ουκρανία: Επέλαση των ρωσικών στρατευμάτων και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα ανατολικά, κονβόι 8 χλμ. προς το Χάρκοβο

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin διόρισε νέο στρατηγό επικεφαλής της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλικές επιδρομές στις περιοχές Ντνιπροπετρόφσκ, Μικολάιβ και Χάρκοβο της Ουκρανίας, ανακοίνωσε την Κυριακή 10 Απριλίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο χωριό Zvonetske -- περιοχή Dnipropetrovsk -- θαλάσσιοι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν το αρχηγείο και τη βάση του εθνικιστικού τάγματος Dnipro, όπου έφθασαν οι ενισχύσεις από ξένους μισθοφόρους τις προάλλες», δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στρατηγός Igor Konashenkov.
Το αεροδρόμιο του Dnipro , μιας μεγάλης πόλης στην ανατολική Ουκρανία, βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους και «καταστράφηκε ολοσχερώς» ανακοίνωσε ο τοπικός περιφερειάρχης, επιβεβαιώνοντας τις ρωσικές πληροφορίες.

Κατασροφή της ουκρανικής αεράμυνας νότια και ανατολικά 

Σε νεώτερη ανακοίνωση ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι έπληξε συστοιχίες αεράμυνας της Ουκρανίας στα νότια και ανατολικά της χώρας.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε την ότι ο στρατός χρησιμοποίησε πυραύλους αέρος για να πλήξει τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας S-300 στο Starobohdanivka στη νότια περιοχή του Μικολάιβ και σε αεροπορική βάση στο Chuhuiv στην ανατολική περιοχή του Χάρκοβο.
Ο Konashenkov είπε επίσης ότι οι πύραυλοι κατέστρεψαν το αρχηγείο μιας ουκρανικής στρατιωτικής μονάδας κοντά στο Zvonetske στην περιοχή Dnipro.

Νέος επικεφαλής της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία ο Alexander Dvornikov

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin διόρισε νέο στρατηγό επικεφαλής της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία καθώς σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους στόχος του είναι η αλλαγή στρατηγικής
Συμφώνα με τα διεθνή μέσα, ο στρατηγός του στρατού , διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ανέλαβε διοικητής της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία Alexander Dvornikov
«Αυτό πρέπει να αναδεικνύει μια διαφοροποίηση της τακτικής», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο νέος διοικητής με εκτεταμένη εμπειρία μάχης θα μπορούσε να φέρει ένα επίπεδο συντονισμού σε μια επίθεση που αναμένεται τώρα να επικεντρωθεί στην περιοχή του Ντονμπάς, αντί για πολλαπλά μέτωπα.
Ο Dvornikov, 60 ετών, ήταν ο πρώτος διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στη Συρία, μετά την αποστολή τωσικών στρατευμάτων εκεί τον Σεπτέμβριο του 2015 για να στηρίξουν την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad..
Κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Dvornikov στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, τα ρωσικά αεροσκάφη υποστήριξαν το καθεστώς Assad και τους συμμάχους του καθώς πολιόρκησαν το ανατολικό Χαλέπι που ελεγχόταν από τους αντάρτες, βομβαρδίζοντας πυκνοκατοικημένες γειτονιές και προκαλώντας μεγάλες απώλειες αμάχων.
Η πόλη έπεσε στα χέρια των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων τον Δεκέμβριο του 2016.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει μια παρόμοια στρατιωτική προσέγγιση σε περιοχές της Ουκρανίας, χτυπώντας κτίρια κατοικιών σε μεγάλες πόλεις και κατεδαφίζοντας μεγάλο μέρος του ουκρανικού λιμανιού της Μαριούπολης.
Aleksandr Dvornikov: Russian General Who Was Behind Devastation in Syria  Ordered Deadly Kramatorsk Railway Station Attack
Η κρίσιμη προθεσμία έως τις 9 Μάιου

Στρατιωτικοί αναλυτές υποθέτουν ότι οι Ρώσοι στρατηγοί έχουν στόχο να παρουσιάσουν στον Putin κάποια απτή πρόοδο στο πεδίο μάχης πριν από την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου, όταν η Ρωσία εορτάζεται η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και παραδοσιακά σηματοδοτεί την περίσταση μια παρέλαση στη Μόσχα, την Κόκκινη πλατεία.
Επικέντρωση στο Ντόνετσκ
Ο πρώην πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρωσία, Sir Roderic Lyne, δήλωσε στο Sky News το Σάββατο η Μόσχα διόρισε έναν νέο στρατηγό με «αρκετά άγριο ιστορικό στη Συρία για να προσπαθήσει να κερδίσει τουλάχιστον κάποιο έδαφος στο Ντόνετσκ που ο Putin θα μπορούσε να παρουσιάσει ως νίκη».
Ο ρωσικός στρατός  κατέστρεψε ολοσχερώς το αεροδρόμιο του Ντνίπρο - Επλήγη και το αρχηγείο των Ναζί
Η επίθεση εναντίον του αεροδρομίου του Ντνίπρο

«Δεν μένει τίποτα πλέον.
Το ίδιο το αεροδρόμιο και οι υποδομές σε κοντινή απόσταση καταστράφηκαν.
Και οι πύραυλοι εξακολουθούν να πέφτουν», έγραψε στο Telegram ο Valentyn Reznichenko, ο τοπικός περιφερειάρχης.
«Ο προσδιορισμός του αριθμού των θυμάτων είναι σε εξέλιξη», πρόσθεσε.
Επλήγη το αρχηγείο των Ναζί
«Στη διάρκεια της νύχτας πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν τη βάση και το αρχηγείο του ναζιστικού τάγματος Δνείπερος στη Ζβονέτσκι, το οποίο έλαβε πρόσφατα επίσης ενισχύσεις από ξένους μισθοφόρους», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από επίθεση στο Ντνίπρο και πως οι πύραυλοι προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιάς η οποία εντέλει κατασβέστηκε.
Πύραυλος έπληξε επίσης ένα κτίριο στον τομέα Πάβλογκραντ.
Οι ρωσικές δυνάμεις με θαλάσσιους πυραύλους υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν το αρχηγείο και τη βάση του εθνικιστικού τάγματος Dnepr
Ρωσικό στρατιωτικό κομβόι μήκους 8 χλμ. ανατολικά του Χάρκοβο

Δορυφορικές εικόνες που συλλέγονται και αναλύονται από τη Maxar Technologies δείχνουν μια ρωσική στρατιωτική συνοδεία μήκους οκτώ μιλίων στα ανατολικά του Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με το CNN ότι τα ρωσικά στρατεύματα ανασυντάσσονται πέρα από τα σύνορα και σχεδιάζουν να προχωρήσουν προς το Χάρκοβο, σε κάτι που θα μπορούσε να είναι μια μαζική επίθεση.
(Satellite image ©2022 Maxar Technologies)
(Satellite image ©2022 Maxar Technologies)
Σε κλοιό από θαλάσσης η Οδησσός

Οι πύραυλοι, μέρος της τελευταίας στρατιωτικής βοήθειας του Ηνωμένου Βασιλείου, θα είναι ζωτικής σημασίας καθώς η Ρωσία προωθεί την επίθεσή της στις νότιες παράκτιες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού, δήλωσε ο Ihor Zhovkva, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας.
«Η Ρωσία προσπαθεί τώρα να καταλάβει κάποιες μεγάλες πόλεις από τη θάλασσα, όπως η Οδησσός", δήλωσε ο Zhovkva στο BBC την Κυριακή 10 Απριλίου 2022.
«Πυροβολούν και βομβαρδίζουν τώρα τις υποδομές εκεί, από τη θάλασσα».
Η Οδησσός, μια βασική ναυτική βάση στη Μαύρη Θάλασσα, έχει δεχθεί πυρά από πυραυλικά πλήγματα που εκτοξεύονται από τη χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε ο στρατός της Ουκρανίας.
Περισσότεροι ξένοι ηγέτες αναμένεται να έρθουν σύντομα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Zhovkva, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης