Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις με θαλάσσιους πυραύλους υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν το αρχηγείο και τη βάση του εθνικιστικού τάγματος Dnepr

Οι ρωσικές δυνάμεις με θαλάσσιους πυραύλους υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν το αρχηγείο και τη βάση του εθνικιστικού τάγματος Dnepr
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά τουλάχιστον 99 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον «τρομοκρατικών στόχων» αναφέρε το TASS
Σχετικά Άρθρα

Η φρεγάτα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησε εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων κρουζ Kalibr σε καθορισμένους στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας υποστηρίζει η Ρωσία.
Πλάνα παρακολούθησης από την επίθεση και καταστροφή δημοσίευσε την Κυριακή 10 Απριλίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των καθηκόντων μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα ακόμη χτύπημα με πυραυλικά όπλα υψηλής ακρίβειας σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο σύμφωνα με το TASS.

Την Κυριακή, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov , δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, χρησιμοποιώντας θαλάσσιους πυραύλους υψηλής ακρίβειας, κατέστρεψαν το αρχηγείο και τη βάση του εθνικιστικού τάγματος Dnepr στην περιοχή Dnepropetrovsk τη νύχτα όπου είχαν φτάσει πρόσφατα ενισχύσεις από ξένους μισθοφόρους.
Το πυραυλικό σύστημα Kalibr σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το γραφείο σχεδιασμού Novator στο Αικατερινούπολη.
Σύμφωνα με πηγές, η μέγιστη εμβέλεια βολής του πυραύλου cruise 3M-14 από αυτό το συγκρότημα που πετά με υποηχητικές ταχύτητες φτάνει περίπου τα 2.000 km.
Μια παραλλαγή του συμπλέγματος Caliber-NK έχει αναπτυχθεί για πλοία επιφανείας.
Οι πύραυλοι Kalibr χρησιμοποιήθηκαν 13 φορές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά τουλάχιστον 99 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον «τρομοκρατικών στόχων» αναφέρε το TASS.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης