Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: «Μοντέλο Συρίας» από τον Putin με νέο επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Ουκρανία - Ποιος είναι ο Alexander Dvornikov

Ρωσία: «Μοντέλο Συρίας» από τον Putin με νέο επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Ουκρανία - Ποιος είναι ο Alexander Dvornikov

Η κρίσιμη προθεσμία έως τις 9 Μάιου 2022 που θέτει στους στρατηγούς ο Putin

Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin διόρισε νέο στρατηγό επικεφαλής της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία καθώς σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους στόχος του είναι η αλλαγή στρατηγικής αφού εκπλήρωσε ορισμένους στρατωτικου΄στόχους.
Συμφώνα με τα διεθνή μέσα, ο στρατηγός του στρατού ο διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ανέλαβε διοικητής της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία, και το όνομα αυτού Alexander Dvornikov
«Αυτό πρέπει να αναδεικνύει μια διαφοροποίηση της τακτικής και τη νέα ιεράχηση των επιχειρησιακών στόχων», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο νέος διοικητής με εκτεταμένη εμπειρία από τα πεδία μάχης θα μπορούσε να αναπτύξει ένα επίπεδο συντονισμού σε μια επίθεση που αναμένεται τώρα να επικεντρωθεί στην περιοχή του Ντονμπάς, αντί για πολλαπλά μέτωπα.

To who is who του Dvornikov

Ο Dvornikov, 60 ετών, ήταν ο πρώτος διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στη Συρία, μετά την αποστολή τωσικών στρατευμάτων εκεί τον Σεπτέμβριο του 2015 για να στηρίξουν την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad.
Κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Dvornikov στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, τα ρωσικά αεροσκάφη υποστήριξαν το καθεστώς Assad και τους συμμάχους του καθώς πολιόρκησαν το ανατολικό Χαλέπι που ελεγχόταν από τους αντάρτες, βομβαρδίζοντας πυκνοκατοικημένες γειτονιές και προκαλώντας μεγάλες απώλειες αμάχων.
Η πόλη έπεσε στα χέρια των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων τον Δεκέμβριο του 2016.

Οι βομβαρδισμοί

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει μια παρόμοια στρατιωτική προσέγγιση σε περιοχές της Ουκρανίας, χτυπώντας κτίρια κατοικιών σε μεγάλες πόλεις και καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του ουκρανικού λιμανιού της Μαριούπολης.
Aleksandr Dvornikov: Russian General Who Was Behind Devastation in Syria  Ordered Deadly Kramatorsk Railway Station Attack
Η κρίσιμη προθεσμία έως τις 9 Μαϊου

Στρατιωτικοί αναλυτές υποθέτουν ότι οι Ρώσοι στρατηγοί έχουν στόχο να παρουσιάσουν στον Putin κάποια απτή πρόοδο στο πεδίο μάχης πριν από την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου, όταν η Ρωσία εορτάζεται η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και παραδοσιακά σηματοδοτεί την περίσταση μια παρέλαση στη Μόσχα, την Κόκκινη πλατεία.

Επικέντρωση στο Ντόνετσκ

Ο πρώην πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρωσία, Sir Roderic Lyne, δήλωσε στο Sky News το Σάββατο η Μόσχα διόρισε έναν νέο στρατηγό με «αρκετά αποτελεσματικό ιστορικό στη Συρία για να προσπαθήσει να κερδίσει τουλάχιστον κάποιο έδαφος στο Ντόνετσκ γεγονός το οποιο ο Putin θα μπορούσε να παρουσιάσει ως νίκη».
Moscow taps Gen. Alexander Dvornikov to command Russia forces in Ukraine -  UPI.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης