Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληραίνει η κόντρα - Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Κίνα λόγω …Covid

Σκληραίνει η κόντρα - Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Κίνα λόγω …Covid
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς να το σκεφτούν δύο φορές πριν ταξιδέψουν στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς ταξιδιώτες για την «αυθαίρετη» επιβολή των νόμων και των μέτρων Covid από την Κίνα σε μία ιδιότυπη ταξιδιωτική οδηγία.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
προειδοποιεί τους Αμερικανούς να το σκεφτούν δύο φορές πριν ταξιδέψουν στην Κίνα λόγω των «αυθαίρετων» μέτρων του κινεζικού καθεστώτος για τον Covid.
Επίσης ζήτησε από μη απολύτως απαραίτητους υπαλλήλους να εγκαταλείψουν το προξενείο της Σαγκάης εν μέσω lockdown σε όλη την πόλη.

Η ταξιδιωτική οδηγία

«Ζητείται από τους Αμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν το ταξίδι τους στη ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας) λόγω αυθαίρετης επιβολής των τοπικών νόμων και περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid», ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κίνα.
Και προσθέτει: «Επιπλέον, οι Αμερικανοί πολίτες δεν πρέπει να ταξιδεύουν στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ της ΛΔΚ, στην επαρχία Jilin και στο δήμο της Σαγκάης λόγω περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου χωρισμού γονέων και παιδιών».
Στις 10 Απριλίου, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Σαγκάης ανέφεραν 24.943 νέα κρούσματα μόλυνσης τις προηγούμενες 24 ώρες της παραλλαγής Omicron του ιού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό της πόλης από τον Μάρτιο σε πάνω από 170.000.
Ωστόσο, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί, καθώς ειδικοί και κάτοικοι δήλωσαν ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι αναφέρουν ελάχιστα στοιχεία μολύνσεων και θανάτων.
Οι αξιωματούχοι της Σαγκάης επέβαλαν δρακόντεια μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιο του σχεδίου για μηδενικά κρούσματα, αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
Η πόλη βρίσκεται σε lockdown από τις 28 Μαρτίου και στις 9 Απριλίου διενεργήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη μέρα μαζικό testing των κατοίκων.

www.bankingnews.gr

.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης