Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Διάθεση 400 εκατομμυρίων ρουβλιών για την έναρξη της παραγωγής του φαρμάκου «Mir-19» κατά του κορωνοϊού

Ρωσία: Διάθεση 400 εκατομμυρίων ρουβλιών για την έναρξη της παραγωγής του φαρμάκου «Mir-19» κατά του κορωνοϊού
Το φάρμακο αναπτύχθηκε από την FMBA και προορίζεται για την πρόληψη ή τη θεραπεία της μόλυνσης από κορωνοϊό μέσω εισπνοής ή ενδορινικής χορήγησης

Η κυβέρνηση της Ρωσίας θα διαθέσει 387 εκατομμύρια ρούβλια για να ξεκινήσει την παραγωγή του φαρμάκου Mir-19 για τον κορωνοϊό.
Το αντίστοιχο διάταγμα υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανέφερε την Κυριακή 10/4 η υπηρεσία Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Θα διατεθούν 387 εκατομμύρια ρούβλια για τη βελτίωση των γραμμών παραγωγής που είναι απαραίτητες για τη μαζική παραγωγή του φαρμάκου για τον κορονοϊό Mir-19. Α
υτή η εντολή υπεγράφη από τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν», αναφέρει το μήνυμα.
Σημειώνει ότι τα κεφάλαια θα διατεθούν στο Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο «Ινστιτούτο Ανοσολογίας» της Ομοσπονδιακής Ιατρικής και Βιολογικής Υπηρεσίας (FMBA), που είναι ο κατασκευαστής αυτού του φαρμάκου.
Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό και την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, που θα επιτρέψει την παραγωγή νέων αντιιικών φαρμάκων.
Το Mir-19 καταχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας  στις 22 Δεκεμβρίου.
Το φάρμακο αναπτύχθηκε από την FMBA και προορίζεται για την πρόληψη ή τη θεραπεία της μόλυνσης από κορωνοϊό μέσω εισπνοής ή ενδορινικής χορήγησης.
Το FMBA ισχυρίζεται ότι σταματά την αναπαραγωγή του ιού και αποτρέπει τις πιο σοβαρές μορφές ανάπτυξης μόλυνσης από κορωνοϊό, καθώς και πνευμονίτιδα και σύνδρομα οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας στο υπόβαθρό του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης