Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων από τα ανατολικά – Τραυματίας από βομβαρδισμούς στην πόλη Dnipro

Ουκρανία: Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων από τα ανατολικά  – Τραυματίας από βομβαρδισμούς στην πόλη Dnipro

Ένας τραυματίας  από τις οβίδες που εξαπέλυσαν το πρωί της Κυριακής 10/4 οι ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια Luhansk και την πόλη Dnipro

Σχετικά Άρθρα

Το Κίεβο συμφώνησε για το άνοιγμα εννέα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων από το ανατολικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της απομάκρυνσης με ιδιωτικά οχήματα από την Μαριούπολη, δήλωσε την Κυριακή 10/4 η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Irina Vereshuk.
«Όλες οι διαδρομές για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην περιφέρεια της Luhansk θα λειτουργήσουν όσο υπάρχει κατάπαυση του πυρός από τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής», τόνισε η ίδια στο Telegram.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης της Luhansk, Serhiy Gaidai , ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Telegram ότι οι κάτοικοί της θα μπορούν με 9 τρένα να εγκαταλείψουν την περιφέρεια αυτή που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, οι εκκλήσεις αξιωματούχων προς τους αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή έλαβαν πιο επείγοντα χαρακτήρα τις τελευταίες ημέρες , μετά την πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Kramatorsk, στην περιφέρεια του Donetsk, όπου σκοτώθηκαν 52 άνθρωποι.

Ένας τραυματίας από βομβαρδισμούς στη Luhansk και την Dnipro

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από τις οβίδες που εξαπέλυσαν το πρωί της Κυριακής 10/4 οι ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια Luhansk και την πόλη Dnipro στην Ουκρανία, πλήττοντας διάφορα κτίρια και προκαλώντας μια πυρκαγιά, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.
Στην πόλη Dnipro, στην κεντροανατολική Ουκρανία, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε,μετά από βομβαρδισμό που έπληξε ένα κτίριο.
Ο βομβαρδισμός προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, Valentyn Reznichenko, διευκρινίζοντας πως ένας πύραυλος έπληξε κτίριο στην περιοχή Pavlograd της Dnipro.

Βρετανικό υπουργείο Άμυνας: Η Ρωσία επιδιώκει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να ενισχύσουν σε αριθμό τα στρατεύματά τους με προσωπικό που έχει απολυθεί από την στρατιωτική του θητεία από το 2012, καθώς αυξάνονται οι απώλειες από την εισβολή τους στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Κυριακή 10/4 η υπηρεσία πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας.
Στις ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για την ενίσχυση της μαχητικής τους δύναμης περιλαμβάνεται και προσπάθεια στρατολόγησης από την μη αναγνωρισμένη περιοχή της Υπερδνειστερίας στην Μολδαβία, όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης