Διεθνή

Ουκρανία: Καταστροφές και θηριωδίες δίχως τέλος - Zelensky: Να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας

Ουκρανία: Καταστροφές και θηριωδίες δίχως τέλος - Zelensky: Να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας
O Ουκρανός πρόεδρος , V. Zelensky, προειδοποιεί ότι «η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία», καθώς «ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι στόχος για τη Ρωσία»

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην περιοχή Donbass, τη Μαριούπολη και την Μικολάγιφ, με τον Ουκρανό πρόεδρο , V. Zelensky, να προειδοποιεί ότι «η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία», καθώς «ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι στόχος για τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, η απειλή για το Κίεβο έχει αποκλιμακωθεί και πλέον, ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος για σκληρή μάχη με τους Ρώσους στο Donbass, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Στο μεταξύ, οι σκηνές φρίκης διαδέχονται τη μία μετά την άλλη, αφού μετά τις καταγγελίες για βιασμούς και δολοφονίες αμάχων, αποκαλύφθηκε νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων βρέθηκε στο Buzova, χωριό κοντά στο Κίεβο.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού ανακοίνωσε ότι η Ρωσία συνεχίζει να πλήττει αμάχους στην Ουκρανία.
Παράλληλα, δεν έχουν τέλος οι καταστροφές στην Ουκρανία. Μία πολυκατοικία και ένα σχολεία βομβαρδίστηκαν το πρωί στο Sievierodonetsk, στην πολιορκημένη περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ενώ συνολικά 21 ουκρανικά νοσοκομεία «καταστράφηκαν ολοσχερώς» και άλλες 300 δομές υγείας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων και κλινικών, υπέστησαν ζημιές.

Ουκρανικό Υπ. Υγείας: Καταστράφηκαν 21 νοσοκομεία από τον ρωσικό στρατό

Συνολικά 21 ουκρανικά νοσοκομεία «καταστράφηκαν ολοσχερώς» αφότου άρχισε η εισβολή του στρατού της Ρωσίας, ενώ ζημιές υπέστησαν άλλες 300 δομές υγείας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων και κλινικών, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υγείας, Viktor Lyashko.
Πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να οικοδομηθούν από την αρχή τα νοσοκομεία, απ΄όπου οι ασθενείς απομακρύνθηκαν εσπευσμένα.
Σημείωσε ότι οι υπηρεσίες υγείας μπόρεσαν να επαναφέρουν σε λειτουργία δομές υγείας σε τομείς που κατείχαν ως πρόσφατα τα ρωσικά στρατεύματα, όπως τα προάστια της πρωτεύουσας Μπούτσα και Ιρπίν.

Sievierodonetsk: Σχολείο και πολυκατοικία επλήγησαν από βομβαρδισμό – Με τρένα η απομάκρυνση αμάχων

Ένα σχολείο και μια πολυκατοικία βομβαρδίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Sievierodonetsk, στην πολιορκημένη περιφέρεια του Luhansk, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της.
«Ευτυχώς δεν υπάρχουν απώλειες», τόνισε σε μήνυμά του στο Telegram ο Serhiy Gaidai .
Ο περιφερειάρχης της Luhansk (Λουχάνσκ), Serhiy Gaidai, ανέφερε ακόμη ότι οι κάτοικοί της θα έχουν την Κυριακή 10/4 στη διάθεσή τους 9 τρένα για την απομάκρυνσή τους από την περιφέρεια, η οποία πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις

Πτώματα αμάχων σε ομαδικό τάφο στο χωριό Buzova

Νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων βρέθηκε στο χωριό Buzova, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο που ανακτήθηκε προ ημερών από τον στρατό της Ουκρανίας.
Ο Taras Didych, κοινοτάρχης στη δημοτική ενότητα Dmytrivka, στην οποία υπάγεται το Buzova και άλλα παρακείμενα χωριά, δήλωσε στις 9/4 σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό ότι τα πτώματα βρέθηκαν σε τάφρο κοντά σε πρατήριο καυσίμων, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός τους.
«Τώρα επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, αλλά κατά τη διάρκεια της κατοχής είχαμε ‘καυτά σημεία’, πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο είπε ο κ. Didych.
Σημειώνεται ότι Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο στις αρχές Απριλίου για δεκάδες νεκρούς στο χωριό Buzova και γύρω από αυτό, μιλώντας για περίπου 30 πτώματα.
Πάντως, ο εντοπισμός ομαδικών τάφων και πτωμάτων αμάχων σε πόλεις και χωριά γύρω από το Κίεβο που ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις αφού αποσύρθηκε ο ρωσικός στρατός προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ειδικά στην Bucha, βορειοδυτικό προάστιο του Κιέβου.

Zelensky: Η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία – Να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας

Την απαίτηση να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Ρωσία επανέλαβε ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelensky, προειδοποιώντας πως «η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία», αφού «ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι στόχος για τη Ρωσία».
«Όταν η τυραννία επιτίθεται εναντίον όλων όσα διατηρούν την ειρήνη στην Ευρώπη, πρέπει να αναληφθεί δράση αμέσως», υποστήριξε ο ουκρανός πρόεδρος σε διάγγελμά του το βράδυ του Σαββάτου 9/4.
Όπως είπε, «το εμπάργκο στο πετρέλαιο πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Από όλες τις δημοκρατίες, όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Τότε θα το αισθανθεί η Ρωσία. Τότε θα έχει νόημα για αυτή να επιδιώξει ειρήνη, να σταματήσει την ανώφελη βία».
Πρόσθεσε ότι «ο δημοκρατικός κόσμος ασφαλώς μπορεί να εγκαταλείψει το ρωσικό πετρέλαιο και να το κάνει τοξικό για όλες τις άλλες χώρες».
Σημείωσε πως ο σκοπός της «αντιπολεμικής συμμαχίας μας» είναι να τερματιστεί η σύρραξη «το συντομότερο δυνατόν», κάτι που χαρακτήρισε όχι μόνο «ηθικό καθήκον για όλες τις δημοκρατίες» αλλά και «στρατηγική άμυνας για κάθε πολιτισμένο κράτος».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης