Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικό χάος στο Πακιστάν – Εγκρίθηκε η πρόταση μομφής και απομακρύνεται από την πρωθυπουργία ο Imran Khan

Πολιτικό χάος στο Πακιστάν – Εγκρίθηκε η πρόταση μομφής και απομακρύνεται από την πρωθυπουργία ο Imran Khan
O Khan υποστήριξε ότι αγωνίζεται για την προστασία της κυριαρχίας της χώρας και κάλεσε τους υποστηρικτές του στους δρόμους για να αψηφήσουν τους αντιπάλους που είναι αποφασισμένοι να τον ανατρέψουν
Σχετικά Άρθρα

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του στις 9/4/2022, αφού η πρόταση μομφής που υποβλήθηκε εναντίον του πέτυχε με ψήφους 174-0.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια πρόταση δυσπιστίας εναντίον πρωθυπουργού του Πακιστάν είναι επιτυχής.
Ο πρόεδρος Asad Qaiser, ο οποίος επρόκειτο να προεδρεύσει της ψηφοφορίας που διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο, παραιτήθηκε πριν από τη διαδικασία, αναφέρει το Al Jazeera.
O Khan υποστήριξε ότι αγωνίζεται για την προστασία της κυριαρχίας της χώρας και κάλεσε τους υποστηρικτές του στους δρόμους για να αψηφήσουν τους αντιπάλους που είναι αποφασισμένοι να τον ανατρέψουν.
Σύμφωνα με το Al Jazeera o Khan ενήργησε αντισυνταγματικά την περασμένη Κυριακή (3/4), εμποδίζοντας την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής και διαλύοντας το κοινοβούλιο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας διέταξε το Κοινοβούλιο να συγκληθεί εκ νέου.

Ο Khan είχε καταγγείλει τις ΗΠΑ

Ο Khan έχει δηλώσει ότι η κίνηση της απομάκρυνσης του από την εξουσία, είναι μία προσπάθεια κυβερνητικής αλλαγής, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Ο Khan είχε αναφέρει σε μία ομάδα ξένων δημοσιογράφων ότι: «Η κίνηση για την απομάκρυνση μου είναι μία κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις (του Πακιστάν) από τις ΗΠΑ».
Ο Λευκός Οίκος είχε διαψεύσει ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απομάκρυνση του Khan από την εξουσία, αφού ο ίδιος προέβη σε παρόμοιες καταγγελίες κατά τις προηγούμενες ημέρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης