Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Νέα προβοκάτσια στο Ιρπίν ετοιμάζουν οι Ουκρανοί – Θα μεταφέρουν σορούς για να παρουσιάσουν θύματα

Ρωσία: Νέα προβοκάτσια στο Ιρπίν ετοιμάζουν οι Ουκρανοί – Θα μεταφέρουν σορούς για να παρουσιάσουν θύματα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές μεταφέρουν σορούς που έχουν σκοτωθεί από ουκρανικά πλήγματα για να τις παρουσιάσουν ως θύματα του ρωσικού στρατού 

Σχετικά Άρθρα

Οι ουκρανικές εθνικιστικές δυνάμεις ετοιμάζουν νέα προβοκάτσια στο Ιρπίν, προάστιο του Κιέβου, είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov , τονίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει την περιοχή εδώ και μια εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022.
Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι μεταφέρουν σορούς που έχουν σκοτωθεί από ουκρανικά πλήγματα για να τις παρουσιάσουν ως θύματα του ρωσικού στρατού.

Σε κλοιό το λιμάνι της Μαριούπολης

Περιπολικό του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ κατά του φορτηγού χύδην φορτίου Apache, το οποίο έπλεε προς το λιμάνι της Μαριούπολης, για να το σταματήσει, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείου Άμυνας
«Ένα πολεμικό πλοίο και πλοία συνοριακής περιπολίας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας άνοιξαν πυρ για να σταματήσουν την κίνησή του.
Ένα άμεσο χτύπημα πυρπόλησε την πρύμνη του σκάφους», είπε ο Konashenkov.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, μετά από αυτό το ουκρανικό φορτηγό πλοίο σταμάτησε και το πλήρωμα ήλθε σε επαφή με τα παρακείμενα πλοία ζητώντας να σταματήσει το πυρ και επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητά τους να υπακούσουν στις εντολές των Ρώσων ναυτών.

Δραματικές στιγμές στο Τσέρνομπιλ

Την ίδια ωρα, δραματικές περιγραφές Ουκρανών για τις στιγμές που βίωσαν στο Τσερνόμπιλ φέρνει στο φως το BBC.
Το απόγευμα της 24ης Φεβρουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Τσερνόμπιλ με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, μπαίνοντας στην Ουκρανία από τα σύνορα της Λευκορωσίας, με τους Ουκρανούς να κάνουν λόγο πως υπήρξε μεγάλος κίνδυνος για μια νέα πυρηνική καταστροφή, την οποία οι ίδιοι απέτρεψαν.
Περίπου 170 Ουκρανοί εθνοφρουροί μεταφέρθηκαν στο υπόγειο και κρατήθηκαν αιχμάλωτοι εκεί.
Στη συνέχεια, Ρώσοι στρατιώτες ερεύνησαν τις εγκαταστάσεις για όπλα και εκρηκτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης