Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία σταματά να δημοσιεύει στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για Covid, λόγω...αναποτελεσματικότητας

Η Βρετανία σταματά να δημοσιεύει στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για Covid, λόγω...αναποτελεσματικότητας
Τι αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία της Βρετανίας και γιατί προχώρησε στην απόφαση αυτή
Σχετικά Άρθρα

Σε μία αιφνιδιαστική απόφαση προχώρησε η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα δημοσιεύει πλέον δεδομένα για τα κρούσματα Covid σε σχέση με τον εμβολιασμό.
Η UKHSA, μια κυβερνητική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη από τον Απρίλιο του 2021 για την προστασία της δημόσιας υγείας και τις μολυσματικές ασθένειες ανακοίνωσε πως αυτό οφείλεται σε αλλαγές στις πολιτικές των tests.
«Από την 1η Απριλίου 2022, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα παρέχει πλέον δωρεάν καθολικές εξετάσεις Covid για το ευρύ κοινό στην Αγγλία, όπως ορίζεται στο σχέδιο για την ενδημική πορεία του ιού.
Τέτοιες αλλαγές στις πολιτικές των tests επηρεάζουν την ικανότητα αυστηρής παρακολούθησης των κρουσμάτων με βάση την κατάσταση εμβολιασμού, επομένως, από την αναφορά της 14ης εβδομάδας και μετά, αυτή η ενότητα της έκθεσης δεν θα δημοσιεύεται πλέον».
«Οι ενημερώσεις στα δεδομένα αποτελεσματικότητας των εμβολίων θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται αλλού σε αυτήν την έκθεση», αναφέρει η UKHSA.

Μη αποτελεσματικά τα εμβόλια

Τον Φεβρουάριο 2022, η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να μη δημοσιεύει τα εβδομαδιαία δεδομένα της για κρούσματα λόγω «ακατάλληλης χρήσης τους και παρερμηνείας των δεδομένων».
«Λόγω του αυξανόμενου κινδύνου παρερμηνείας από την αυξανόμενη πολυπλοκότητα καθώς η πανδημία Covid μπαίνει στο δεύτερο έτος της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Έτσι έλαβε την απόφαση να μην ανακοινώνει πλέον κρούσματα Covid, νοσηλεία και θανάτους βάσει εμβολιασμού σε εβδομαδιαία βάση.
Ο γνωστός καθηγητής μαθηματικών Norman Fenton μιλώντας στους The Epoch Times σημείωσε, πως «δεν θέλουν οι άνθρωποι να ανακαλύψουν ότι τα εμβόλια είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά όπως έχει υποστηριχθεί».
Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο σχέδιο ή συνωμοσία γύρω από αυτό
, αλλά ταιριάζει σε μια αφήγηση ότι τα εμβόλια προωθήθηκαν πάνω από οτιδήποτε άλλο, πρόσθεσε ο Fenton.

Μη χρήσιμη η κατάσταση εμβολιασμού

Εκ μέρους στης Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ο Jamie Jenkins παρατήρησε πως «από τότε που η Omicron επικράτησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δεδομένα για άτομα που βρέθηκαν θετικά έχουν γίνει μάλλον άσκοπα, δεδομένου του πόσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι με Covid αλλά δεν λαμβάνουν θεραπεία για τον ιό».
Επομένως, η κατανόηση της κατάστασης εμβολιασμού χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο εισαγωγής δεν είναι και πάλι χρήσιμη», είπε ο Jenkins.
Το νέο σχέδιο προστασίας από τον Covid βασίζεται στην προστασία των πλέον ευπαθών ομάδων.
Αυτό σχετίζεται στο «πρόγραμμα εμβολιασμού, την πρόσβαση σε αντιικά φάρμακα, παράλληλα με τη φυσική ανοσία και την αυξημένη επιστημονική και δημόσια κατανόηση σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του κινδύνου.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Παρά τον καθορισμό της στρατηγικής, έχει ήδη υπάρξει αρκετά σημαντική επιστροφή στην κανονικότητα στην Αγγλία.
Δεν υπάρχουν πλέον υποχρεωτικός εμβολιασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο για το ευρύ κοινό, καθώς η πολιτική του «No jab no job», καταργήθηκε στα μέσα Μαρτίου.
Δεν είναι πλέον ποινικό αδίκημα η άρνηση χρήσης μάσκας και τα παιδιά κάτω των 11 ετών δεν πρέπει ποτέ να φορούν νόμιμα κάλυμμα προσώπου.

epoch_3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης