Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στη Wall Street, λόγω Ουκρανίας και Fed - O S&P 500 -0,27%, o Nasdaq -1,34%

Νευρικότητα στη Wall Street, λόγω Ουκρανίας και Fed - O S&P 500 -0,27%, o Nasdaq -1,34%
Aπώλειες στη Wall, λόγω νομισματικής σύσφιξης…

Nευρικότητα σημείωσαν οι μετοχές των κυριότερων δεικτών στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ την Παρασκευή 8 Απριλίου, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για αυστηρότερη νομισματική πολιτική.
Από την άλλη, στο επίκεντρο, η Ουκρανική κρίση με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται 45 ημέρες, ενώ δε διαφαίνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά ούτε διαθέσεις αποκλιμάκωσης με τις πληθωριστικές πιέσεις να εντείνονται....
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,4%, στις 34.721 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε στο -0,27% και στις 4.505 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση -1,34%, στις 13.711 μονάδες
Καταγραφή_155.JPG
Στα μάκρο, συρρίκνωση του ισολογισμού της Federal Reserve κατά 95 δισ. δολ. συζήτησαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, που συμφώνησαν σε ένα μείγμα αποδέσμευσης ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου ύψους 60 δισ. δολ. και ενυπόθηκων δανείων ύψους 35 δισ. δολ. εντός των επόμενων τριών μηνών.
Στη συνεδρίαση, η Fed ενέκρινε την πρώτη της αύξηση επιτοκίου τα τελευταία τρία χρόνια κατά 25 μονάδες βάσης, από το σχεδόν μηδενικό επίπεδο όπου βρισκόταν από τον Μάρτιο του 2020.
Ωστόσο, πολλά μέλη της Fed επιθυμούσαν πιο επιθετικές κινήσεις για την τιθάσευση του ισολογισμού, ήτοι αύξηση του βασικού επιτοκίου έως και 50 μονάδες βάσης.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι στις επόμενες συνεδριάσεις της Fed οι επιτοκιακές αυξήσεις θα ξεκινούν από τις 50 μονάδες βάσης.
Η περιστροφή από τη Fed έχει οδηγήσει τα επιτόκια να εκτιναχθούν υψηλότερα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε σε υψηλό τριετίας, αυξανόμενο πάνω από το 2,7%.  

Αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές

Αντίδραση σημειώνεται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να σημειώνουν κέρδη μετά την αστάθεια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, με τον πρώτο γύρο να πραγματοποιείται την Κυριακή 10 Απριλίου.
Στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ ενέκριναν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,46%, στις 14.283 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 1,53% στις 7.669 μονάδες.
Στις 6.548 μονάδες με άνοδο 1,34% διαπραγματεύθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύθηκε με άνοδο 2,13% στις 24.727 μονάδες.
Καταγραφήds.JPG
Στα επιχειρηματικά, στο μέτωπο των επιχειρηματικών νέων, η μετοχή της Volvo υποχώρησε 1% αφού η σουηδική κατασκευάστρια φορτηγών άφησε κατά μέρος προβλέψεις ύψους 4 δισεκατομμυρίων κορωνών (423,2 εκατομμύρια δολάρια), αναμένοντας τα λειτουργικά έσοδα του πρώτου τριμήνου της να υποστούν πλήγμα από την αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Η μετοχή της Banco Bpm σημείωσε άνοδο πάνω από 14%, καθώς η γαλλική τράπεζα Credit Agricole δήλωσε ότι αγόρασε μερίδιο 9,2% στον τρίτο μεγαλύτερο δανειστή της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης