Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Η επιχείρηση στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί στο «εγγύς μέλλον» - Οι στόχοι επιτεύχθηκαν

Peskov: Η επιχείρηση στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί στο «εγγύς μέλλον» - Οι στόχοι επιτεύχθηκαν
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν προγραμματισμένες αποστολές για το Κραματόρσκ
Σχετικά Άρθρα
Για ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στο «εγγύς μέλλον» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, υποστηρίζοντας πως οι στόχοι επιτεύχθηκαν.
«Τις επόμενες ημέρες, στο άμεσο μέλλον, η επιχείρηση θα επιτύχει τους στόχους της ή θα ολοκληρωθεί με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας» είπε ο Peskov.

Ερωτηθείς μάλιστα τι τον κάνει να πιστεύει πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα ολοκληρωθούν στο «εγγύς μέλλον», είπε πως «η επιχείρηση συνεχίζεται, οι στόχοι επιτυγχάνονται».
«Ουσιαστική δουλειά γίνεται τόσο στο στρατιωτικό σκέλος, όσον αφορά την πρόοδο της επιχείρησης όσο και στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, δεδομένης της διαπραγματευτικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη με την ουκρανική πλευρά» είπε ο Peskov.

Καμία εμπλοκή στο μακελειό στο Κραματόρσκ

Κληθείς να σχολιάσει την πυραυλική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ο Peskov υποστήριξε πως η Ρωσία δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη.
«Πρώτα από όλα πρέπει να εστιάσουμε στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, το οποίο αποκλείει την χρήση αυτού του πυραύλου από τις δικές μας δυνάμεις.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν χρησιμοποιούν αυτού του είδους τον πύραυλο.
Δεν υπήρχαν δυνάμεις μας στο Κραματόρσκ ούτε είχαν προγραμματιστεί για σήμερα επιχειρήσεις στην περιοχή αυτή» υποστήριξε ο Peskov.
Σημειώνεται πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για προβοκάτσια των Ουκρανών, υποστηρίζοντας πως αντίστοιχος πύραυλος με αυτόν που έπληξε σήμερα το σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ είχε χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση που είχε γίνει στο Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, όταν και σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 36.
Επιπλέον, ο Peskov είπε ότι η Μόσχα κατανοεί ότι ορισμένες χώρες που προσπάθησαν να υιοθετήσουν μια ισορροπημένη θέση είχαν δεχθεί πιέσεις να ψηφίσουν την Πέμπτη (7/4/2022) για την αναστολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης