Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Περισσότερες και πιο σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία – Ετοιμάζουν προπαγανδιστικά σενάρια

Zelensky (Ουκρανία): Περισσότερες και πιο σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία – Ετοιμάζουν προπαγανδιστικά σενάρια
Ο ουκρανικός στρατός θα κάνει τα πάντα για να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση στο Donbass είπε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως χρειάζεται να επιβληθούν περισσότερες και σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky στο τελευταίο μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό.
Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε πως οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν έως σήμερα δεν αρκούν για να σταματήσουν τη Ρωσία και να τερματίσουν τον πόλεμο.
«Χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις.
Χρειάζονται σκληρότερες κυρώσεις» υποστήριξε ο Zelensky, ο οποίος απαίτησε περισσότερα όπλα «με τα οποία θα μπορέσουμε να νικήσουμε στο πεδίο της μάχης», αναφέροντας πως αυτά θα είναι οι σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.
«Το να είσαι γενναίος είναι το δικό μας brand name» είπε ο Zelensky, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει το παν για να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση στο Donbass.
Μάλιστα υποστήριξε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζουν προπαγανδιστικά σενάρια προκειμένου να δείξουν ότι άμαχοι στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν από ουκρανικά στρατεύματα.
Επιπλέον, χαρακτήρισε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «λογική» και «απόλυτα δίκαιη».

Πιο φρικτή από τη Bucha η κατάσταση στη Borodyanka

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε επίσης πως η κατάσταση στην Borodyanka, κωμόπολη βορειοδυτικά του Κιέβου, είναι «πολύ πιο φρικτή» από ό,τι στην Bucha, όπου σφαγιάστηκαν άμαχοι.
«Υπάρχουν περισσότερα θύματα» σε αυτήν τη μικρή κωμόπολη σε σύγκριση με την Bucha» υποστήριξε ο Zelensky, ο οποίος διαβεβαίωσε πως «κάθε έγκλημα θα εξιχνιαστεί και κάθε εκτελεστής θα βρεθεί».
Σημειώνεται πως οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 26 πτώματα ανακαλύφθηκαν από διασώστες στα ερείπια δύο βομβαρδισμένων πολυκατοικιών στην Borodyanka, η οποία θεωρείται ότι είναι «η πιο κατεστραμμένη πόλη στην περιοχή του Κιέβου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης