Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία και Σουηδία ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Φινλανδία και Σουηδία ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ
Δεν αποκλείεται τα σχετικά αιτήματα, τόσο της ίδιας όσο και της Φινλανδίας, να κατατεθούν πριν την επόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Πυρετωδώς φαίνεται πως ετοιμάζει η Φινλανδία τον φάκελο ο οποίος θα περιέχει το αίτημα ένταξής της στο ΝΑΤΟ.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναγκάζει – ή μήπως της δίνει την ευκαιρία; – την κυβέρνηση της χώρας που παρέμεινε (έστω και τυπικά) ουδέτερη μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου να επιλέξει οριστικά στρατόπεδο.
Αυτό άφησε να εννοηθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της, Πέκα Χααβίστο, ο οποίος ήταν παρατηρητής στη σύνοδο των ομολόγων του από τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Εκεί όπου βρέθηκαν και εκπρόσωποι άλλων κρατών τα οποία δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ, από την Ευρώπη και τη ΝΑ Ασία, αναδεικνύοντας σχέδια κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά για την επόμενη ημέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια πορεία έχει χαράξει και η Σουηδία, η έτερη σκανδιναβική χώρα η οποία παρέμενε κατ’ επιλογή εκτός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τα σχετικά αιτήματα, τόσο της ίδιας όσο και της Φινλανδίας, να κατατεθούν πριν την επόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Μαδρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης