Διεθνή

Antonov (Ρώσος πρέσβης ΗΠΑ): Οι αμερικανικές κυρώσεις χτυπούν απευθείας τους απλούς Ρώσους πολίτες

Antonov (Ρώσος πρέσβης ΗΠΑ): Οι αμερικανικές κυρώσεις χτυπούν απευθείας τους απλούς Ρώσους πολίτες
Οι ασταμάτητες κυρώσεις της κυβέρνησης Biden δείχνουν και τις αληθινές προθέσεις της είπε ο Antonov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Joe Biden σε βάρος δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας – Sberbank και Alfabank - αποτελούν «απευθείας χτύπημα στον ρωσικό πληθυσμό», στους «απλούς πολίτες» διατύπωσε ο Anatoly Antonov, πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Antonov, στη Sberbank αναλογεί περίπου το ένα τρίτο των αποταμιεύσεων στη Ρωσία ενώ η Alfabank αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο πιστωτικό θεσμό της Ρωσίας.
«Οι ασταμάτητες κυρώσεις της (αμερικανικής) κυβέρνησης δείχνουν ποιες είναι οι αληθινές προθέσεις της.
Παράδειγμα είναι τα περιοριστικά μέτρα στη Sberbank και στην Alfabank, στις οποίες έχουν τις αποταμιεύσεις τους οι περισσότεροι Ρώσοι.
Πρόκειται για επίθεση εναντίον του ρωσικού πληθυσμού, τον απλών πολιτών.
Επιβάλλοντας νέες κυρώσεις, η Ουάσινγκτον συνεχίζει να πλήττει την παγκόσμια οικονομία και να υπονομεύει τη δυνατότητα ξένων εταίρων να αποκτήσουν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις μαζί μας.
Αφήνει ξένες επιχειρήσεις χωρίς αναγκαία έσοδα σε μια περίοδο οικονομικής αναταραχής» υποστήριξε ο Antonov, τονίζοντας πως παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να δυσκολέψουν τη Ρωσία στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της, αυτή «συνεχίζει να εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις με καλή πίστη και εντός προθεσμιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης