Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σαμποτάρουν την ειρήνη – Οι αμερικανοί εκτιμούν ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας θα διαρκέσει… χρόνια

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σαμποτάρουν την ειρήνη – Οι αμερικανοί εκτιμούν ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας θα διαρκέσει… χρόνια
Χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως πρόσχημα για να συντηρήσουν το χάος και από ότι φαίνεται το αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας θα διαρκέσει… χρόνια

Ο αμερικανικός παράγοντας και το ΝΑΤΟ συντηρούν σκόπιμα το πολεμικό κλίμα και όπως διαπιστώνεται σαμποτάρουν την ειρήνη.
Από την μέχρι τώρα στάση του ΝΑΤΟ και ειδικά των ΗΠΑ δεν θέλουν να επιτευχθεί ειρήνη μεταξύ της Ρωσίας και Ουκρανίας.
Χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως πρόσχημα για να συντηρήσουν το χάος και από ότι φαίνεται το αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας θα διαρκέσει… χρόνια.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας θα διαρκέσει χρόνια

Το Πεντάγωνο προβλέπει ότι η πολύ παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία θα διαρκέσει χρόνια.
Ο στρατηγός Mark Milley, ο επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής στις ΗΠΑ, όπου μαζί με τον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin κατέθεταν για τον αμυντικό προϋπολογισμό, ότι πιστεύει ότι η σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας θα συνεχιστεί για χρόνια.

Περιέγραψε αυτό που θεωρεί το Πεντάγωνο ως μια «πολύ παρατεταμένη σύγκρουση» που θα διαρκέσει χρόνια.
Ο στρατηγός Milley χαρακτήρισε την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας τη «μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια της Ευρώπης, ίσως του κόσμου στα 40 χρόνια της υπηρεσίας μου».

Είναι ευρέως αντιληπτό ότι το αρχικό σχέδιο της Ρωσίας ήταν ότι η «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει λίγες εβδομάδες ή μήνες - με βάση τη συντριπτική δύναμη πυρός, τα αεροσκάφη και την τεχνολογία της Ρωσίας που είχε στη διάθεσή της -.
Η ουκρανική αντίσταση ήταν πολύ πιο σκληρή από το αναμενόμενο, υποχρεώνοντας την Ρωσία να περιορίσει τώρα το εύρος των επιχειρήσεων στην κατάληψη των ανατολικών και νότιων περιοχών της Ουκρανίας.
Ο στρατηγός Milley ανέφερε στο Κογκρέσο: «Πιστεύω ότι πρόκειται για μια πολύ παρατεταμένη σύγκρουση, και νομίζω ότι θα απαιτηθούν χρόνια.
Ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας θα κρατήσει χρόνια.

«Πρόκειται για μια πολύ εκτεταμένη σύγκρουση που προκάλεσε η Ρωσία και νομίζω ότι το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία και όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι που υποστηρίζουν την Ουκρανία θα εμπλακούν για χρόνια σε αυτή την υπόθεση».

Κίνδυνος σύγκρουσης Ρωσίας – ΝΑΤΟ

Η νέα επικίνδυνη πραγματικότητα είναι ότι όσο περισσότερο διαρκεί αυτή η σύγκρουση, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να καταλήξει σε σύγκρουση Ρωσίας - ΝΑΤΟ, εξέλιξη που θα οδηγούσε στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη συμμετοχή πυρηνικών δυνάμεων.
Κατά τους αμερικανούς τώρα αντιμετωπίζουν δύο παγκόσμιες δυνάμεις: την Κίνα και τη Ρωσία, η καθεμία με σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες που σκοπεύουν να αλλάξουν ριζικά την τρέχουσα παγκόσμια τάξη που βασίζεται σε κανόνες.
Εισερχόμαστε σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο ασταθής.
Η πιθανότητα σημαντικής διεθνούς σύγκρουσης μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων αυξάνεται, δεν μειώνεται»

Washington Post: Κάποιοι εντός του ΝΑΤΟ θέλουν ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας να παραταθεί

Σε ένα άρθρο σχετικά με το ενδεχόμενο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η Washington Post παραδέχεται ότι κάποιοι εντός του ΝΑΤΟ θέλουν να παρατείνουν τον πόλεμο για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Σε άρθρο με τίτλο «Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι η Ουκρανία θα αποφασίσει για μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία — εντός ορίων» και επί της ουσίας… υπαινίσσεται ότι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ… δεν επιθυμούν άμεση διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

Κάποιοι στο ΝΑΤΟ υποστηρίζουν ότι, είναι καλύτερο για τους Ουκρανούς να συνεχίσουν να πολεμούν και να πεθαίνουν, παρά να επιτύχουν μια ειρήνη που θα ερχόταν πολύ νωρίς ή με πολύ υψηλό κόστος για το Κίεβο και την υπόλοιπη Ευρώπη», αναφέρει η Washington Post.

«Υπάρχει ένα ατυχές δίλημμα.
Το πρόβλημα είναι ότι αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος, η Ρωσία θα κερδίσει χρόνο για να ανασυνταχθεί και να επανέλθει με αυτό ή το άλλο πρόσχημα».
Το ΝΑΤΟ θέλει ο πόλεμος να συνεχιστεί για όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε η Ρωσία να απομονωθεί.
Το άρθρο της Washington Post αποκαλύπτει επίσης πώς ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θέλει «νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους ώστε να δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας από μελλοντική επίθεση», κάτι που είναι στην πράξη αδύνατο.

Μια ειρηνευτική συμφωνία φαινόταν πιθανή πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο Putin ο Πρόεδρος της Ρωσίας υποσχέθηκε να τερματίσει τον πόλεμο «εάν η Ουκρανία συμφωνούσε να αναγνωρίσει την Κριμαία, αποδεχτεί το Dinetsk και το Luhansk ως ανεξάρτητα κράτη και εγκαταλειφθούν τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ».
Το Ισραήλ παρότρυνε τον Zelensky να αποδεχθεί τη συμφωνία, ο Ουκρανός Πρόεδρος απέφυγε να το πράξει αμέσως μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν βοήθεια 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια πράξη που παρέτεινε τον πόλεμο.
Ο Zelensky έπρεπε να δεχθεί την εισήγηση του Ισραήλ αλλά τελικά υιοθέτησε την στρατηγική να αναγκάσει όλους τους άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να πάρουν τα όπλα ώστε ο θάνατο τους να χρησιμοποιηθεί ο προπαγάνδα για δήθεν θηριωδίες εξέλιξη που θα οδηγούσε το ΝΑΤΟ στον πόλεμο».

Απειλές κατά της Πολωνίας και ΝΑΤΟ για τα πυρηνικά

Εάν η Πολωνία φιλοξενήσει πυρηνικά των ΗΠΑ, η Ρωσία θα τοποθετήσει πυρηνικά όπλα κατά μήκος των δυτικών συνόρων προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov.
Η Πολωνία ανέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα μπορούσε φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα του ΝΑΤΟ στο έδαφος της.
Πρόσφατα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας Jaroslaw Kaczynski τόνισε στη γερμανική εφημερίδα Welt Am Sonntag: «Αν οι Αμερικανοί μας ζητούσαν να εγκαταστήσουμε αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα ήμασταν ανοιχτοί σε αυτό.
Ένα τέτοιο βήμα θα ενίσχυε την δύναμη αποτροπής κατά της Ρωσίας».

Σκληρή απάντηση Ρωσίας

Η Ρωσία ανέφερε ότι εάν οι ΗΠΑ τοποθετήσουν πυρηνικά στην Πολωνία θα αποτελούσε "σοβαρή απειλή" για την ασφάλεια της Ρωσίας.
Ο Peskov μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI τόνισε ότι η Ρωσία για να διασφαλίσει ότι η πυρηνική της ετοιμότητα είναι επαρκής για να αποκρούσει την πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών των ΗΠΑ τόσο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας θα ήταν «αναπόφευκτο» να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στα δυτικά της σύνορα.
Μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτούσε ένα νέα ψυχρό πόλεμο.

Ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου έχει αναφέρει ότι η Πολωνία έχει γίνει πλήρως ρωσοφοβική ακολουθώντας τη γραμμή των ΗΠΑ:
«Γενικά, η στάση της πολωνικής ηγεσίας έχει προκαλέσει πρόσφατα βαθιά ανησυχία: η γραμμή είναι εξαιρετικά πολεμική, αντιρωσική και οι προτεινόμενες ενέργειες για τη φιλοξενία πυρηνικών όπλων, φυσικά, θα επιδεινώσουν τις εντάσεις στην Ευρώπη» ανέφερε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης