Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Ο Orban έτοιμος να πληρώσει το ρωσικό φυσικό αέριο με ρούβλια

Ουγγαρία: Ο Orban έτοιμος να πληρώσει το ρωσικό φυσικό αέριο με ρούβλια
Οι αρχές της Ε.Ε. δεν έχουν «κανένα ρόλο» να παίξουν στη συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου με τη Ρωσία, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ουγγαρία δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να πληρώσει σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, διαχωρίζοντας τη θέση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο ενάντια στο αίτημα της Μόσχας για πληρωμή στο ρωσικό νόμισμα.
Η Ουγγαρία θα πληρώσει για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, εάν το ζητήσει η Ρωσία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Viktor Orban σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση του Reuters.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι κινδυνεύει με διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου εκτός και αν πληρώσει σε ρούβλια.
Με λίγες εβδομάδες να απομένουν πριν από την εξόφληση των λογαριασμών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι όσοι έχουν συμβόλαια που απαιτούν πληρωμή σε ευρώ ή δολάρια θα πρέπει να τα τηρήσουν.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto είπε νωρίτερα ότι οι αρχές της Ε.Ε. δεν είχαν «κανένα ρόλο» να παίξουν στη συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου με τη Ρωσία, η οποία βασίστηκε σε διμερή σύμβαση μεταξύ μονάδων της ουγγρικής κρατικής MVM και της Gazprom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης