Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Vladimir Zhirinovsky

Ρωσία: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Vladimir Zhirinovsky
Νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση το τελευταίο διάστημα
Σχετικά Άρθρα

Πέθανε σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου και σε ηλικία 76 ετών ο υπερεθνικιστής Ρώσος πολιτικός Vladimir Zhirinovsky, ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση εδώ και αρκετές ημέρες.
Τον θάνατο του Zhirinovsky ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Δούμας, Vyacheslav Volodin.
«Μετά από μια σοβαρή και παρατεταμένη ασθένεια, ο Vladimir Volfovich Zhirinovsky, απεβίωσε.
Ήταν ένας έξυπνος, ταλαντούχος πολιτικός.
Ένας άνθρωπος που κατάλαβε βαθιά πώς λειτουργεί ο κόσμος και προέβλεψε πολλά.
Ήταν ο αρχηγός της παράταξης LDPR στην Κρατική Δούμα.
Η προσωπικότητά του είναι τόσο μεγάλη που χωρίς αυτήν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την ιστορία της ανάπτυξης του πολιτικού συστήματος της σύγχρονης Ρωσίας» υποστήριξε ο Volodin, ο οποίος έκανε λόγο για «αναντικατάστατη απώλεια».

Εθνικιστική ρητορική

Η πολιτική άνοδος του Zhirinovsky στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε φοβίσει τη Δύση, αναδεικνύοντας το πόσο εύθραυστη ήταν η Δημοκρατία την περίοδο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Zhirinovsky, επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, ήταν γνωστός για την εθνιστική ρητορική του.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως στη δεκαετία του '90 είχε προτείνει την χρήση πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου στην Τσετσενία, είχε ταχθεί υπέρ της βίαιης ανακατάληψης της Αλάσκα από τις ΗΠΑ και της ενσωμάτωσης του Καζακστάν στη Ρωσία, ενώ εσχάτως - στα τέλη Δεκεμβρίου του 2021 - είχε προτείνει να βομβαρδίσει ο ρωσικός στρατός να βομβαρδίσει την Ουκρανία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης