Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίτημα Τουρκίας για ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για τις θηριωδίες στη Bucha

Αίτημα Τουρκίας για ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για τις θηριωδίες στη Bucha
Σοκαριστικές και θλιβερές για την ανθρωπότητα οι εικόνες σφαγής ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu
Σχετικά Άρθρα

Να διεξαχθεί ανεξάρτητη διεθνής έρευνας για τις θηριωδίες στη Bucha, στην πόλη βόρεια του Κιέβου, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu.
«Οι εικόνες σφαγής, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο από διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων η Bucha και το Irpin κοντά στο Κίεβο, είναι σοκαριστικές και θλιβερές για την ανθρωπότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του o Cavusoglu, στην πρώτη επίσημη αντίδραση της Τουρκίας μετά τις αποκαλύψεις των όσων συνέβησαν στην ουκρανική πόλη.
«Η στοχοποίηση αθώων αμάχων είναι απαράδεκτη» επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο Cavusoglu, ζητώντας «ανεξάρτητη έρευνα με στόχο να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι πρέπει να λογοδοτήσουν».
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε να εκλείψουν τέτοιες επαίσχυντες σκηνές στο όνομα της ανθρωπότητας» αναφέρει ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
H Τουρκία, έχοντας υιοθετήσει μια ουδέτερη στάση απέναντι τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία, μεσολαβεί στις δύο πλευρές με απώτερο στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εύρεση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης