Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προπομπός διχοτόμησης της Ουκρανίας η παραδοχή Zelensky ότι είναι απίθανη η ανακατάληψη Donbass - Κριμαίας - Πιο κοντά η Συνθήκη Ειρήνης

Προπομπός διχοτόμησης της Ουκρανίας η παραδοχή Zelensky ότι είναι απίθανη η ανακατάληψη Donbass - Κριμαίας - Πιο κοντά η Συνθήκη Ειρήνης
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει προπομπό για μια συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας άπαξ και πέραν από το εδαφικό η Ουκρανία έχει εγκαταλείψει και το σχέδιο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ διατηρώντας ουδετερότητα
Σχετικά Άρθρα

Η διχοτόμηση της Ουκρανίας είναι μονόδρομος…είχαμε επισημάνει στις αρχές της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας και από ότι φαίνεται... εμμέσως πλην σαφώς το αναγνωρίζει και η Ουκρανική κυβέρνηση.
Εδώ και καιρό έχει αναφερθεί διεξοδικά ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχοντας καταλάβει όλη την ανατολική ζώνη της Ουκρανίας, την ευρύτερη περιοχή του Donbass περιλαμβανομένων του Donetsk και Luhansk με κατεύθυνση νότια στην Μαριούπολη στην Αζοφική θάλασσα έως την Κριμαία και νοτιοδυτικά έως της Kherson (Χερσώνα) και το Mykolaiv ουσιαστικά έχουν διχοτομήσει την Ουκρανία.
Μπορεί να κινήθηκαν έως το Κίεβο βόρεια και ανατολικά της Ουκρανίας αλλά δεν ήταν ο στρατιωτικός στόχος το Κίεβο, είχε συμβολική σημασία όχι στρατηγική…
Δεν επέμειναν οι ρωσικές δυνάμεις ενώ αντιμετώπισαν και μια άκρως αποτελεσματική άμυνα από τον Ουκρανικό στρατό.
Στην πράξη όμως η ανατολική και νότια Ουκρανία, όλες οι ρωσώφωνες περιοχές βρίσκονται στον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

Παραδοχή Zelensky

Η Ουκρανία είναι απίθανο να καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα για να πάρει πίσω το Donbass και την Κριμαία ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy.
«Η Ρωσία έχει το δικό της όραμα για το Donbass και η Ουκρανία έχει το δικό της.
Πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε όλα τα σημεία ταυτόχρονα.
Αυτό είναι αδύνατο, ακόμα κι αν έχουμε διαπραγματεύσεις».

Θα χάσουμε χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες προειδοποιεί ο Zelensky 

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να χάσουν χιλιάδες στρατιώτες εάν προσπαθήσουμε να πάρουμε πίσω το Donbass και την Κριμαία, τις οποίες ο Zelensky ονόμασε «προσωρινά κατεχόμενα εδάφη».
Θα θέσει επίσης σε κίνδυνο τη γενική ασφάλεια της Ουκρανίας, καθώς οι μονάδες που μάχονται στο Donbass είναι το επίλεκτο τμήμα των ουκρανικών στρατευμάτων.

«Το κράτος μας χρειάζεται έναν ισχυρό στρατό.
Και αν θέλουμε να χάσουμε τους πιο ισχυρούς, τους πιο έμπειρους ανθρώπους επειδή «το θέλω τώρα», πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα επιστρέψουν σε εμάς και όχι σε δύο ή τρία χρόνια, αλλά τον ίδιο μήνα.
Όλοι οι στρατιωτικοί το γνωρίζουν και το σκέφτονται», διευκρίνισε. «Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ιστορία».

Η Ουκρανία δεν μπορεί να ανακτήσει την Μαριούπολη

Η ανάκτηση του ελέγχου της πόλης της Μαριούπολης, την οποία κατέλαβε η Ρωσία μετά την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, είναι επίσης πολύ δύσκολη ανέφερε ο Zelensky.
Ο Zelensky έκανε τα σχόλια αυτά καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αποχώρησαν από τα περίχωρα του Κιέβου αφού προσπάθησαν να καταλάβουν την ουκρανική πρωτεύουσα σε μάχες διάρκειας ενός μήνα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει από το Κίεβο και δρουν στην Ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014 και οι συγκρούσεις στο Donbass μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία κλιμακώθηκαν επίσης το 2014 και έκτοτε οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν....
Και οι δύο περιοχές έχουν De facto καταληφθεί από τη Ρωσία ή τους αυτονομιστές.

Η Ρωσία έχει αναφέρει ότι το Donbass είναι ο κύριος στόχος της ευρείας κλίμακας εισβολής που σχεδίασε ο Πρόεδρος Putin.
Ο Zelensky αναγνώρισε ότι η πρόθεση της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι να καταλάβει τον διάδρομο που συνδέει την Κριμαία με το Donbass, με τη Μαριούπολη να είναι μια πόλη-κλειδί κατά μήκος του διαδρόμου.
«Η περιοχή Donbass και η νότια Ουκρανία και ο διάδρομος προς την Κριμαία και η περιοχή Kherson (Χερσώνα) έως την περιοχή Ζαπορίζια, βασικά καταλαβαίνουμε τι κάνουν οι Ρώσοι» αναφέρει ο Zelensky.

Η Ουκρανία αποδέχεται ότι χάνει τα Ανατολικά και Νότια Σύνορα της

Η παραδοχή Zelensky αποτελεί απόδειξη ότι οι Ουκρανικές ένοπλές δυνάμεις που έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα παρά την ισχυρή αντίσταση που προβάλλουν στις ρωσικές δυνάμεις δεν μπορούν να ανακαταλάβουν την Ανατολική και Νότια Ουκρανία.
Ουσιαστικά η Ουκρανία αναγνωρίζει ότι τα Ανατολικά και Νότια σύνορα πλέον ελέγχονται από την Ρωσία εξέλιξη που θα επιταχύνει μια… ειρηνευτική προσέγγιση…
Εάν η Ουκρανία αποδεχθεί ότι χάνει τα Ανατολικά και Νότια Σύνορα της θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια Συνθήκη Ειρήνης με την Ρωσία…
Ο βασικός στρατηγικός στόχος της Ρωσίας ήταν να καταλάβει την Ανατολική και Νότια Ουκρανία από την περιοχή του Donbass έως Νότια Μαριούπολη έως και την Κριμαία.
Ο στόχος αυτός με μεγάλο κόστος και απώλειες έχει επιτευχθεί μέσα σε ένα μήνα, η ανατολική και νότια ζώνη ελέγχονται από την Ρωσία…

Πιθανή πλέον μια Συνθήκη Ειρήνης Ρωσίας – Ουκρανίας

Εφόσον η Ουκρανία αποδέχεται ότι έχει χάσει προσωρινά εδάφη σημαίνει ότι αποδέχεται την διχοτόμηση της χώρας.
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει προπομπό για μια συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας άπαξ και πέραν από το εδαφικό η Ουκρανία έχει εγκαταλείψει και το σχέδιο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ διατηρώντας ουδετερότητα

H Ουκρανία θα μοιάζει σαν το Ισραήλ όχι σαν την Ελβετία

Η Ουκρανία σχεδιάζει να ακολουθήσει το μοντέλο του Ισραήλ και όχι της Ελβετίας στον απόηχο της ρωσικής εισβολής όσον αφορά τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Νομίζω ότι όλος ο λαός μας θα είναι ο μεγάλος μας στρατός.
Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την "Ελβετία του μέλλοντος" — πιθανότατα, το κράτος μας θα μπορεί να είναι έτσι για πολύ καιρό μετά αλλά σίγουρα θα γίνουμε ένα «μεγάλο Ισραήλ» με το δικό του πρόσωπο».«Δεν θα εκπλαγούμε που θα έχουμε μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ή της Εθνικής Φρουράς σε όλα τα ιδρύματα, σούπερ μάρκετ, κινηματογράφους, θα υπάρχουν άνθρωποι με όπλα.
Είμαι σίγουρος ότι το θέμα ασφάλειάς μας θα είναι νούμερο ένα τα επόμενα δέκα χρόνια εξήγησε ο Zelensky.

Russia-Ukraine-War_UK-Defense_20220405-1200x707.jpeg

DraftUkraineCoTApril52022.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης