Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall με βαρίδι την τεχνολογία, ανησυχία για τις αποδόσεις των ομολόγων - Ο S&P 500 στο -1,26%, ο Nasdaq -2,26%

Πτώση στη Wall με βαρίδι την τεχνολογία, ανησυχία για τις αποδόσεις των ομολόγων - Ο S&P 500 στο -1,26%, ο Nasdaq -2,26%
Πτώση στη Wall λόγω ανόδου στις αποδόσεις των ομολόγων...

Υποχώρηση σημείωσαν οι μετοχές στη Wall Street την Τρίτη 5 Απριλίου, μετά τα σχόλια της διοικήτρια της Fed Lael Brainard περί επιθετικής τιθάσευσης των πληθωριστικών πιέσεων.
Η τεχνολογία ηγήθηκε σε αυτή την πτώση, παρασέρνοντας το αμερικανικό χρηματιστήριο…
Την ίδια στιγμή, η κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο 6/4 και η απάντηση της Ρωσίας στην Δύση θα έχουν αρνητική επίδραση στην οικονομική ανάπτυξη, στον πληθωρισμό, στο κόστος διαβίωσης.
Αν και η Μόσχα υποστηρίζει πως η σφαγή των αμάχων στη Bucha αποτελεί προβοκάτσια των ΗΠΑ για να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, η ΕΕ και Μεγάλη Βρετανία στοχοποιούν τη Ρωσία, ενώ Γερμανία και Αυστρία αρνούνται την επιβολή ενός ενεργειακού embargo στη Ρωσία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,8%, στις 34.641 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση -1,25%, στις 4.525 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε -2,26%, στις 14.204 μονάδες 
ασδφδφδασφδσδφσφδασφδασφδα.JPG
Οι μετοχές τεχνολογίας ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους της ημέρας, προεξαρχουσών εταιρειών ανάπτυξης ημιαγωγών όπως η Nvidia.
Μερικοί πιστεύουν ότι αυτή η κατηγορία θα μπορούσε να «πληγωθεί» περισσότερο από την αύξηση επιτοκίων της Fed καθώς οι επενδυτές αναλαμβάνουν μικρότερο ρίσκο αγοράζοντας asset σταθερού εισοδήματος και blue chips.
Εν τω μεταξύ, κλάδοι όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και η υγειονομική περίθαλψη κινήθηκαν υψηλότερα, με τις φαρμακοβιομηχανίες Johnson & Johnson και Pfizer να σημειώνουν άνοδο πάνω από 1,5%.
Εταιρείες όπως η Procter & Gamble και η Walmart κινήθηκαν επίσης σε υψηλότερα επίπεδα.
Εν τω μεταξύ, μετοχές κρουαζιέρας όπως η Carnival, η Norwegian Cruise Line και η Royal Caribbean πρόσθεσαν 1%.
«Ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και υπόκειται σε ανοδικούς κινδύνους», είπε η Breinard, επισημαίνοντας ότι η Fed χρειάζεται επίσης σταθερό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.
Μετά τα σχόλιά της, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο 2,56% και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο του 2019.
Οι φόβοι για ύφεση συνέχισαν να τρομάζουν τους επενδυτές την Τρίτη, με την Deutsche Bank να γίνεται η πρώτη μεγάλη τράπεζα της Wall Street που εκτιμά ότι συρρίκνωση στην οικονομία των ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 89,2 δισ. δολ. τον Φεβρουάριο, πλησιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, καθώς η ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να δίνει ισχυρή ώθηση στις εισαγωγές.
H διοικήτρια της Federal Reserve Lael Brainard χαρακτήρισε το έργο της μείωσης των πληθωριστικών πιέσεων «υψίστης σημασίας» και είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει σταθερά τα επιτόκιά της ενώ θα ξεκινήσει τη μείωση του ισολογισμού της από τον επόμενο μήνα.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, που αποτελεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Fed «θα συνεχίσει να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική μεθοδικά μέσω μιας σειράς αυξήσεων επιτοκίων και αρχίζοντας να μειώνει τον ισολογισμό της με ταχείς ρυθμούς αμέσως μετά τη συνεδρίασή μας τον Μάιο», δήλωσε η Brainard, σε παρατηρήσεις που θα αποτελέσουν τμήμα της ομιλίας της ως διοικήτριας της Fed της Μινεάπολης 

Στην αγορά εμπορευμάτων, επέστρεψε σε καθοδική τροχιά το πετρέλαιο με την τιμή του WTI να σημειώνει πτώση 1,3% στα 101,96 δολ./βαρέλι. Αντίστοιχα και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.927 δολάρια ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης