Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τσεχία έστειλε άρματα μάχης Τ-72 και τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού BVP-1 στην Ουκρανία

Η Τσεχία έστειλε άρματα μάχης Τ-72 και τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού BVP-1 στην Ουκρανία
Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Τσεχικής τηλεόρασης ανέφερε αρχικά την αποστολή, δείχνοντας βίντεο από το Twitter με ένα τρένο φορτωμένο με πέντε τανκς και πέντε οχήματα μάχης
Σχετικά Άρθρα

Η Τσεχική Δημοκρατία έστειλε άρματα μάχης T-72 και μαχητικά οχήματα πεζικού BVP-1 στην Ουκρανία, δήλωσε στο Reuters σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου 2022, πηγή από την κυβέρνηση της Τσεχίας.
Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Τσεχικής τηλεόρασης ανέφερε αρχικά την αποστολή, δείχνοντας βίντεο από το Twitter με ένα τρένο φορτωμένο με πέντε τανκς και πέντε οχήματα μάχης.
Είπε ότι η αποστολή ήταν ένα «δώρο» που συμφωνήθηκε με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.
Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είπε ότι η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κάτω Βουλής της Τσεχίας Ondrej Benesik, ο οποίος είπε στο Reuters ότι έλαβε τις πληροφορίες από τον εμπειρογνώμονα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματός του σε θέματα άμυνας.
Η πηγή, από την αμυντική κοινότητα της Τσεχίας, επιβεβαίωσε επίσης ότι τα τανκς και τα μαχητικά οχήματα είχαν σταλεί, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια.
Η υπουργός Άμυνας Jana Cernochova είπε στο κοινοβούλιο ότι δεν θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει λεπτομέρειες σχετικά με την τσεχική βοήθεια στην Ουκρανία.
«Θα σας διαβεβαιώσω μόνο ότι η Τσεχική Δημοκρατία... βοηθά την Ουκρανία όσο μπορεί και θα συνεχίσει να βοηθά προμηθεύοντας στρατιωτικό εξοπλισμό, ελαφρύ και βαρύ», είπε η Cernochova.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας είπε ότι η Τσεχική Δημοκρατία είχε στείλει στρατιωτική βοήθεια αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου κορώνων (45 εκατ. δολάρια) στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα τσέχικα οχήματα είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα στρατιωτικού εξοπλισμού που προέρχεται από τη Δύση.
Η Γερμανία ενέκρινε την 1η Απριλίου την παράδοση στην Ουκρανία πολλών δεκάδων οχημάτων μάχης πεζικού (IFV) εν μέσω κριτικής ότι το Βερολίνο δεν έχει στείλει αρκετή στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την παράδοση περισσότερων όπλων στην Ουκρανία όταν συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών την Τετάρτη και την Πέμπτη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης