Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ «κρέμασαν» την Ουκρανία - Stoltenberg: Δεν υπήρξε συναίνεση για την ένταξή της

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ «κρέμασαν» την Ουκρανία - Stoltenberg: Δεν υπήρξε συναίνεση για την ένταξή της
Stoltenberg: Καμία χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξει την αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Το ΝΑΤΟ πρέπει να μάθει από την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και να κατανοήσει πώς η συμμαχία μπορεί να βοηθήσει άλλες χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στον οργανισμό, ανακοίνωσε την Τρίτη 5 Απριλίου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
«Από το 2008, υποστηρίζουμε το Κίεβο, αλλά δεν υπήρξε συναίνεση σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία. Νομίζω ότι τώρα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, χρειάζεται μια συζήτηση στο ΝΑΤΟ για το πώς να υποστηρίξουν χώρες που βρίσκονται σε περισσότερες ή λιγότερο παρόμοια με την ουκρανική κατάσταση», είπε ο Stoltenberg.
Πρόσθεσε ότι η συμμαχία πρέπει να μάθει από την τρέχουσα κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και να μάθει ότι είναι απαραίτητο να παράσχει υποστήριξη στις χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρεται σε κράτη όπως η Γεωργία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη. 

Καμία χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξει την αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg πιστεύει ότι κανένα μέλος της συμμαχίας δεν θα υποστηρίξει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
«Θα διερευνήσουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να βλάψουμε τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων, αλλά αναμένω ότι καμία χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξει την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», είπε ο γενικός γραμματέας.

(ΝΑΤΟ): H Μόσχα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανατολική Ουκρανία

Νέα προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία αναμένει το ΝΑΤΟ επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει τις προσδοκίες της.
Ειδικότερα, ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, υποστήριξε ότι η Μόσχα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο ανατολικό μέρος της Ουκρανίας.
«Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε νέα προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά της Ουκρανίας», είπε ο Stoltenberg.
Όπως δήλωσε, η Συμμαχία πιστεύει ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα μεταξύ του Donbass και της κατεχόμενης Κριμαίας. «Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν για τη μεταφορά προηγμένων όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών όπλων», τόνισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης