Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ανάκληση των σοκολατένιων αυγών «Kinder έκπληξη» λόγω πιθανής σύνδεσης με δεκάδες περιπτώσεις σαλμονέλας

Βρετανία: Ανάκληση των σοκολατένιων αυγών «Kinder έκπληξη» λόγω πιθανής σύνδεσης με δεκάδες περιπτώσεις σαλμονέλας
Η Ferrero είπε ότι η ανάκληση ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες

Ο ιταλικός όμιλος ζαχαροπλαστείων Ferrero ανακάλεσε τα σοκολατένια αυγά Kinder Έκπληξη από τα βρετανικά ράφια δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα, αφού ανακαλύφθηκε πιθανή σύνδεση με δεκάδες αναφερόμενες περιπτώσεις σαλμονέλας.
Η ανάκληση αφορά τις single και multipack συσκευασίες αυγών Kinder Έκπληξη, ένα δημοφιλέστατο προϊόν που διατίθεται στο εμπόριο για παιδιά και περιέχει μικρά συλλεκτικά παιχνίδια μέσα σε ένα κέλυφος σοκολάτας.
«Ανακαλούμε οικειοθελώς επιλεγμένες παρτίδες Κίντερ Έκπληξη προληπτικά, καθώς έχουμε αντιληφθεί μια πιθανή σύνδεση με έναν αριθμό αναφερόμενων κρουσμάτων σαλμονέλας», ανέφερε η ανακοίνωση ανάκλησης.
Η Ferrero είπε ότι η ανάκληση ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.
Η Βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) συμβούλεψε τους πελάτες να μην αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία φέρουν ημερομηνίες «Best Before» μεταξύ 11 Ιουλίου και 7 Οκτωβρίου.
Τουλάχιστον 63 περιπτώσεις ασθενειών που συνδέονται με τα προϊόντα έχουν εντοπιστεί, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά κάτω των 5 ετών, ανέφερε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Γνωρίζουμε ότι αυτά τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι δημοφιλή στα μικρά παιδιά, ειδικά καθώς πλησιάζει το Πάσχα, γι’ αυτό θα παροτρύνουμε τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών να ελέγξουν εάν κάποια προϊόντα που βρίσκονται ήδη στο σπίτι τους επηρεάζονται από αυτήν την ανάκληση», είπε η Τίνα Πότερ, Επικεφαλής Συμβάντων της FSA.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης